© Sporanki 2010

Fatih Mert: "Görevde olmasak bile Ankaragücü’nün her zaman yanındayız"

Ankaragücü eski Başkanı Fatih Mert’in kulüple ilgili görüşlerini aldık.

Sporanki Genel Yayın Yönetmeni Orhan Sal’a konuşan Fatih Mert, “Biz görevi bıraktık. Ama her zaman kulübün yanında olmaya devam ettik. Takımın küme düşmesine çok üzülüyorum” dedi.

Mert; “Öncelikle yazınızda benim de adımın geçmesine üzüldüm. Bizim dönemimizde yapılanların görülmemesi beni üzdü. Biz kendi dönemimizde büyük emek verdik. 51 milyon euro borçla, 41 yasaklı dosyayla aldığımız kulübü, 250 milyon TL. borçla devrettik. Dönemimizdeki büyük sorun pandemiye ragmen Ankaragücü’nün kalbi Tandoğan Tesislerini toparladık, bütün odaları elden geçirdik, spor salonunun parkelerini değiştirdik. Tandoğan tesislerinin tamamını. Toprak sahaya  dönmüş olan sahasını, yeniden inşa ettirip tribünleri ve soyunma odalarıyla modern bir hale getirdik. Kapalı spor salonunu baştan aşağıya yeniledik. Tandoğan tesislerinin çevre düzenlemesi ve asvaltlama işlerini yaptırdık. Bu İşleri kulübün kasasından para çıkmadan  Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi’ne yaptırdık. Bazı işleride biz yönetim kurulu parasını vererek yaptırdık.

Beştepe Tesisleri’nin ışıklarını yaptırdık. Sahalarını yaptırdık. Odaları modernize ettik. Tesisleri düzenledik. Ancak geçmişten gelen ağır sözleşmeler yapılmıştı. Bunları çözmek zor oldu. Bu sportif başarıyı sağlayamamıza neden oldu. Eğer bizim adımız eleştirilerde olacaksa, yaptığımız icraatlarda da geçmeli. Bir dönem geldi, Ankaragücü menfaatleri öyle gerektiriyordu bizde düşürdük dedik ve kenara çekildik. Yoksa çekilmezdik. Ama yaptıklarımızın görülmemesi de üzücü. Bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde bir basin toplantısı düzenleyeceğim” dedi.

Başkanlığı bıraktıktan sonra da sürekli takımı izlemek için maçlara gelen ve son Trabzonspor maçında da takımı yalnız bırakmayan Fatih Mert, kulüple ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı; “Biz Ankaragüçlüyüz. Biz görevde olmasak bile Ankaragücü’nün her zaman yanındayız. Olmaya da devam edeceğiz. Bugün Ankaragücü yönetimi ne tavır alacak bunu bilmeden bir şey söylemem yanlış olur. Ben şu an Almanya’dayım. Faruk Başkan’la zaten her zaman görüşüyoruz. Ankara’ya dönünce de görüşeceğim.

Mansur Başkan, Ankaragücü’ne bugüne kadar çok destek verdi, bundan sonrada verir. Bugün Ankaragücü için bir şey demem doğru olmaz. Ama şunu biliyorum Ankaragücü artık yönetimsiz kalmaz. O eskiden olduğu gibi sahipsiz bırakılmaz. Birileri mutlaka çıkar ve destek verir” ifadelerini kullandı.

ORHAN SAL / SPORANKİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER