© Sporanki 2010

Fatih Mert'ten flaş açıklamalar...

Fatih Mert'ten flaş açıklamalar...

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, geçen sezon sözleşmelerini tek taraflı fesheden Alessio Cerci, Thomas Heurtaux ve Szukula’dan dolayı 4 milyon Euro’ya yakın borçlarının bulunduğunu, bu yüzden transfer yasağı gelebileceğini söyledi.

Fatih Mert, Engin Atanaz’ın hazırlayıp sunduğu Güçlü Futbol’un konuğu oldu. Youtube’dan canlı yayınlanan programda Başkan Fatih Mert’e yöneltilen sorular ve cevapları şöyle:

*TFF, liglerin haziran ayının ilk haftasında başlayabileceğini bildirdi. Sizler de takımı 20 Nisan’da tesislere çağırdınız. Bu kararınızda herhangi bir değişiklik var mı? Takım 20 Nisan’da Beştepe’de toplanacak mı?

Fatih Mert: Biz 20 Nisan’da toplanma kararı aldık ama belki 22’sine sarkar, bilemiyoruz.

*Antrenmanlar hemen başlayacak mı, yoksa önce test yapılıp, sonuçları mı beklenecek?

Fatih Mert: Test konusu belirsiz. Sağlık kurulu başkanımız bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor.

*Başkanım, ligin akıbeti ne olacak? Siz küme düşme olmasın, sadece lig şampiyonluğu için 4 ya da 8 takım play off oynasın diye bir görüş belirttiniz. Çok da destek aldı bu öneriniz. Şu an için bir gelişme var mı? Futbol Federasyonu’nun değişik senaryoları olduğu söyleniyor. Hangi senaryo ağırlık kazanıyor. Bir duyum aldınız mı?

Fatih Mert: Şu anda hiçbir şey belli değil. TFF, 30 Nisan ya da 1 Mayıs’ta toplanıp yeniden değerlendirme yapacak. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, uluslararası bir kuruluşun temsilcisi. Onun ifadesine göre, Avrupa’da Haziran 15’ten önce maçların başlanmayacağı konuşuluyor. Bu durumda Türkiye’de Temmuz’a kalır. 40 derecede Antep’te nasıl maç yapacağız bilemiyoruz. Bekliyoruz.

*Yayıncı kuruluş ligler başlayana kadar ödeme yapmayacağını duyurdu. Bu durum sizi nasıl etkiledi? Futbolcu ödemeleri ve diğer giderler için yönetim kurulunun cebinden 3 milyon lira verdiğini ifade ettiniz. Bu 3 milyondan sonra yeni ödeme yapıldı mı, ekonomik sorunları nasıl aşıyorsunuz bu dönemde?

Fatih Mert: Biz de değişen bir şey yok. Eskiden de gelir yoktu şimdi de yok. Gelirler temlikli. TFF’den gelen paralar temliklere gidiyor. Maç kazanıyorsunuz, berabere kalıyorsunuz. Performans primi almanız gerekiyor temliklere gidiyor. Krediler çekildi paralar onlara gidiyor, geçmişte alacağı olan inşaat şirketleri var, maaş alacaklısı olanlar var, tüm paralar onlara gidiyor. Elimde bir liste yok. Biz şeffafız, bir sonraki yayında alacaklıları, miktarlarıyla açıklarız. Bizim elimize para geçmese de sonuçta Ankaragücü’nün borcu ödeniyor.

*Diyelim ki TFF, sizin önerinizi benimsedi, ligden düşme kalktı, sadece şampiyonluk için play-off oynanacak. Bu durumda yayıncı kuruluş play-off oynamayan kulüplere ödeme yapar mı? Yapmazsa, itiraz eder misiniz?

Fatih Mert: yayıncı kuruluşun ödeme yapmamasını kabul edemiyorum. Alanyaspor Kulüp Başkanı’nın bir açıklaması oldu. Kendisi ile konuştum, bu tür açıklama yapmamamız gerekir. Yayıncı kuruluş decorder parasını alıyor, reklam paralarını da tahsil etti. Kulüplere parasını ödemeli.

*Tüm dünyada dev bütçeli kulüpler dahi futbolcularıyla yeniden masaya oturmaya başladı. Artık belli ki futbol ekonomisi oldukça daralacak. Siz de futbolcularınızdan fedakârlık isteyecek misiniz?

Fatih Mert: Henüz görüşmedik ama mutlaka bizde bu tür görüşmeleri yapacağız. Çok büyük rakamlara oynayan oyuncular var, artık bu rakamlar hayal olacak.

*Eskişehirspor, Boffen’e borcundan dolayı eksi 6 puan ve 2 dönem transfer yasağı cezası aldı. Ankaragücü’nde onlarca dosyayı çözdünüz ama hala çözülmemiş dosyalar var. Thomas Heartoux ve Alessio Cerci gibi. Toplam kaç lira tutarında bekleyen kaç dosya var. Kimlere ait bu dosyalar. Şu an için Ankaragücü’ne gelmiş yeni bir yaptırım, yasak var mı? Böyle bir tehlike hala mevcut mu?

Fatih Mert: Bizim 2 dönem transfer yasağımız vardı, Kehinde’ye borçtan dolayı da bir dönem daha gelmişti. Biz 3 dönem yasağı kaldırdık. Kolay iş değildi, çok büyük bir iş başarıldı. Ama hala tehlike geçmiş değil. Alessio Cerci’ye 1 milyon artı faizi borcumuz var. 600 bin Euto teklif ettik kabul etmedi. Thomas Heartaux’a 2 milyon 295 bin Euro borcumuz var, 1 milyon Euro teklif ettik, o da kabul etmedi. Szukala’ya olan borçla birlikte toplam borç 4 milyon Euro’yu bulunuyor. Bu borçlardan dolayı transfer yasağı alabiliriz. Bunların dışında Yalçın Ayhan’a borcumuz var, İsmail Kartal’a borcumuzu takside bağladık.

*Normal koşullarda haziran’da genel kurul yapılacaktı. Genel kurul yapılacak mı?

Fatih Mert: Biz salgından dolayı bir erteleme olmazsa Haziran’da genel kurulu yapmayı planlıyoruz.

*Haziran ya da daha sonra yapılacak genel kurulda yeniden aday olacak mısınız?

Ankaragücü’nün çok ciddi maddi sorunları var, bunun için yönetimin elini taşın altınakoyması gerekiyor. Bizim elimiz de sürekli taşın altında. Ama bu işler sadece yönetimin katkılarıyla olmuyor. Yeniden aday olmak için henüz verilmiş bir karar yok. Salgından sonra ne olacak belli değil. Gidişata bakacağız ve ona göre karar vereceğiz.

*Katar’dan sponsorluk görüşmeleriniz olduğu söyleniyor. Bu konudaki çalışmalarınız ne aşamada?

Fatih Mert: Yönetim Kurulu üyemiz Faruk Koca aracılığıyla Katar Büyükelçiliği ile görüşmelerimiz oldu. Sponsorluk beklentimiz var, ayrıntılar konuşuluyor. Devam edersek bakacağız duruma.

*Tüzük kongresinde yeni üyeliklerin yolu açıldı ama sonrasında yeni üye olmanın şartlarına ilişkin bir kararınız kamuoyuna duyurulmadı. Nedir yeni üyeliğin şartları, Bir kişi kulübe üye olmak istese, parasal anlamda nasıl bir tabloyla karşılaşacak.

Fatih Mert: Bu konuda bir hafta 10 gün içinde internet sitemiz aracılığıyla açıklama yapılacak. Üyelik için girişte 2000 TL alınacak, yıllık aidat 1200 TL olacak. Şartlar ve diğer ayrıntılar, çok yakın zamanda açıklanacak.

Kaynak: Güçlü futbol com 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER