© Sporanki 2010

FLAŞ ! Süper Lig kulübünde büyük kriz. Araçlar satışa çıkarıldı

FLAŞ ! Süper Lig kulübünde büyük kriz. Araçlar satışa çıkarıldı

Sporanki'nin You Tube kanalına ücretsiz abone olmayı lütfen unutmayın...

ABONELİK İÇİN LİNK > https://www.youtube.com/results?search_query=sporanki

Süper Lig’de kabus gibi bir ikinci yarı geçiren Yeni Malatyaspor Kulübü, belediyelerin ödediği yaklaşık 5 milyonu çabuk tüketti. Kulüpteki 14 arabayı satışa çıkaran Adil Gevrek elde edeceği yaklaşık 2 milyonluk kaynakla kulübe ihtar çektiren futbolcuları durdurmayı planlıyor.

Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’deki kalıcılığı bu kez hiç olmadığı kadar derinden sallanmaya başladı. Koronavirüs nedeniyle ertelenen ligin ikinci yarısında sadece 1 puan alarak küme düşme hattına gerileyen sarı kırmızılı kulüp için tehlike çanları bu kez de önlenemez borçlar yüzünden çalıyor. Daha önce Bifouma’nın alacakları nedeniyle TFF’ye şikayet ettiği kulüpte belediyelerden gelen yaklaşık 5 milyonluk yardımla kriz o dönem için aşılmıştı. Futbolculardan alacaklarına karşılık gelen ihtarlar çoğalınca Adil Gevrek ve kurmayları bu kez kulübün mallarını satışa çıkarmakta buldu.

2 MİLYONU DAHİ BULAMADILAR!

Yeni Malatyaspor’un bir araç firmasından satın aldığı 2017 model 14 adet otomobil, satışa çıkarılınca kulüpteki ekonomik krizin geldiği boyut gözler önüne serilmiş oldu. Futbolcuların kullanımı için tahsis edilen araçlar yaklaşık 2 milyon lira civarında bir kaynak oluşturuyor. Bu rakamı dahi öz bütçesinden karşılayacak durumu olmayan sarı kırmızılı kulüpte, yönetime yakın kesimler ise bu satışı araç filosu eskidiği için araçları yenilemek amaçlı yapılmış bir hamle olarak lanse etmeye çalışıyor. Koronavirüs’ten önce 42 milyon borcu olduğu Divan Toplantısında ortaya çıkan kulübün, liglerin durmasından sonra bu borcu 50 milyona ulaştı. Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve şehrin siyasi kanaat önderlerinin Mart ayında yaptığı son toplantıda Gevrek ile sezon sonuna kadar devam kararı çıkmış, sezon sonu ise yeni bir yönetim oluşturulması kararlaştırılmıştı.

TARAFTARIN EFSANE MALATYASPOR KORKUSU!

Öte yandan kulübün araçlarını satışa çıkarması Malatyaspor taraftarını derinden sarstı. Sosyal medyada daha önce benzer gelişmelerin Efsane Malatyaspor’un çöküş sürecinde yaşandığını anımsatan sarı kırmızılı taraftarlar, Yeni Malatyaspor’un da kısa sürede Efsane Malatyaspor’dan daha fazla borçlandırıldığına dikkat çekerek, küme düşülmesi halinde Malatya’da futbolun biteceğini paylaştılar. Tüm bu yaşanan olumsuz süreç hakkında sessizliğini koruyan Adil Gevrek ise Yeni Malatyaspor ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Gevrek daha öncede Hikmet Karaman’ın suçlayıcı ve Malatya’yı küçültücü açıklamalarına yanıt vermemişti.

Haber: FATİH AVCI - BUSABAH MALATYA GAZETESİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER