© Sporanki 2010

Fuat Çapa, "İlk devre iyi oynadık..."

Fuat Çapa, "İlk devre iyi oynadık..."

Ankaragücü Teknik Direktörü Futa Çapa Sivasspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çapa, "Sivasspor, geçen sezon ligin iyi takımlarındandı. Kadrosunun çoğunluğu devam eden bir oyuncu grubuna sahip. Biz ise tamamen yeni oluşan bir kadromuz var. Karşılaşma öncesi oyuncularımıza şunu söylemiştik. Bizim öncelikle kimliğimizi belirlemeyiz. Nasıl oynayacağız, nasıl oynamamız gerekiyor. Bunu gerçekleştirince, ikinci topta da futbol skor oyunu olduğu için skor üretmek için oynayacağız. İlk devre özellikle çok iyi oynadığımızı söyleyebilirim." dedi.

Çapa, "Birinci bölgeden 2 ve 3'üncü bölgeye geçişlerimiz iyiydi. 3'üncü bölgedeki kondisyonumuz sağlıklı değildi. Bu da gayet normal. Çünkü, çok sayıda yeni oyuncumuzun olması nedeniyle saha içindeki koordinasyonumuzun eksik olduğunu görüldü. İlk devre net pozisyona giren bizdik. Tercihlerimizi doğru yapsak belki daha fazla pozisyona girebilirdik. Son yarım saat Sivas'ın baskılı görünmesi normal. Bizdeki oyuncuların fiziksel olarak düşüş yaşaması, geç katılım ve geçen sezon az maç oynamaları nedeniyle net gözüktü. Orta sahada topu tutamadık ve rakip dominant gözüktü ama pozisyon vermedik. Bu bizim adımıza sevindirici." dedi. 

 

Fuat Çapai "Oyuncularımızın bazıları lig seviyesindeyken, bazıları çok geride. Öncelikle bunu homojen hale getirmemiz gerekiyor. Takımdan tam olarak verim alalım. Son yarım saatteki oyun karakteri, mücadele arzusu ve istek görülmeye değerdi. Bundan dolayı oyuncularımızı kutluyorum. İyi işler yapacağımıza inanıyorum. Çünkü belirli bir plan projeyle geldik. Her geçen gün üzerine oyan bir Ankaragücü olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Fuat Çapa, Sivasspor'a da başarılar diliyorum şeklinde konuştu.

Bolingi ile ilgili de konuşan Çapa, "Dirsekte çıkma var.Son durumuna bakacağız. İnşallah en kısa zamanda takıma döner" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER