© Sporanki 2010

Gençlerbirliği alt yapı koordinatörü Taşkın Aksoy:"Türkiye’deki her şey skora endeksli. Biz farklıyız"

Gençlerbirliği alt yapı koordinatörü Taşkın Aksoy:"Türkiye’deki her şey skora endeksli. Biz farklıyız"

Gençlerbirliği alt yapı koordinatörü Taşkın Aksoy, kırmızı – siyahlı kulübün alt yapısı ile ilgili konuştu.
Sporanki yayın yönetmen, Orhan Sal’a konuşan Aksoy, skora odaklı çalışmadıklarını belirtti.

Almanya’dan Türkiye gelen bir hoca olan Aksoy, “Almanya’da okullar kulüplerle birlikte çalışıyor. Her kulübün pilot okulu var. Oradaki okullarda sabah antreman yapma şansın bile var.
Gençlerbirliği’ni imza atmadan önce az çok tanıyordum. Tabii ki araştırdım da. Türkiye’deki sorunları bende biliyorum. Yönetim olarak Gençlerbirliği alt yapıya çok farklı yaklaşıyordu.Benim hoşuma gitti. Şu ana kadar olan dönemde de gayet memnunum. Gençlerbirliği alt yapıya farklı yaklaşıyor.
En son İlhan Ağabey Turnuvasına çıktık. Daha çok oynamayan oyuncularımıza şans verdik. 2 tane U-15’den oyuncu oynattık. Amacımız kupa kazanmak değildi.
Türkiye’deki her şey skora endeksli. Biz farklıyız. Eğitim için buradayız. Biz örneğin U-16 takımından 1-2 tane oyuncu A takıma kazandırabilirsek hedefe ulaştık diye bakıyoruz.
Bizim en büyük farkımız açıkçası her şeyi topla yapıyoruz. Bireysel tekniği biraz daha geliştirmeye çalışıyoruz. Skoru odaklılığı bıraktık. Maçları izleyip arkada oyun kuruyoruz. Maalesef maçta da kaybediyoruz. Ama kaybedebiliriz de bu sorun değil. U-15’de, 16’da benim stoperim, kalecim topu oyuna sokmayı öğrenemeyecekse nerede öğrenecek. Burada hata yapacak tabii, maçta kaybedecek. Ama biz farklılık yaratmaya çalışıyoruz. Ama biz doğruları yaparak kazanmaya çalışacağız. Bir stoper olan Mert Çetin’i Roma’ya sattık. Sonuçta herkes onunla övünüyor. Mert Çetin’in U-16’de ne yaptığını kim ne biliyor. Sonuçta doğruları yapmış ve Roma’ya gitmiş. Önemli olan o.
Berat’da gidebilir. Genç önü açık. Avrupa artık burayı takip ediyor. Türk oyuncular Avrupa’ya göre daha ekonomik o yüzden artık tercih ediliyorlar.
Biz buraya psikolog getirdik, bilişim uzmanı getirdik, atletik performans departmanını oluşturduk. En azından verilerle çalışalım istiyoruz.
Eskiden futbol okulları vardı. Şimdi U 11, 12, 13 takımları var. Biz onları yetiştiriyoruz. Ağaç yaş iken eğilir derler. Ne kadar erken başlarsak o kadar erken yol alırız” dedi..
ORHAN SAL / SPORANKİ ÖZEL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER