© Sporanki 2010

Gençlerbirliği, Ankara'da üstün !

Spor Toto 1. Lig’de son bölüme doğru gidilirken, tehlike hattının endişesini üzerinde taşıyan Gençlerbirliği, 29. haftanın kritik maçında bugün Kocaelispor’u ağırlayacak.

Türk futbolunun iki önemli temsilcisi, daha önce farklı kulvarlarda 46 kez karşı karşıya gelirken, Gençlerbirliği 13, Kocaelispor ise 17 galibiyet aldı. 16 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Gençlerbirliği, kendi evindeki maçlarda rakibine üstünlük kurup, 9 maçtan galip ayrıldı. Yeşil-siyahlılar, deplasmanda 4 kez kazanabildi. Başkentteki 9 karşılaşma da berabere tamamlandı. Genel tabloda Kocaelispor üstünlük sağlasa da son 10 maçta ibre Gençlerbirliği lehine dönmüş durumda. Bu süreçte, kırmızı-siyahlılar 6 kez sahadan galip ayrılırken, Körfez ekibi 2 kez kazanabildi. 2 maç da berabere bitti. Son 6 maçın 5’ini başkent temsilcisi galip bitirdi. Sezonun ilk yarısında Kocaeli’de oynanan maçı Gençlerbirliği, uzatma anlarında Dmytro’nun attığı golle 2-1 kazandı.

Takımların ligdeki son 5 maçlık performansında ise Gençlerbirliği 2 galibiyet ve bir beraberlik alırken, 2 kez de yenildi. Kocaelispor ise aynı süreçte, 2 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederken, bir kez de mağlup oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER