© Sporanki 2010

Gençlerbirliği'nde değişim rüzgarları

Gençlerbirliği'nde değişim rüzgarları

Gençlerbirliği’nde, yeni sezon öncesi değişim rüzgarı esiyor. Teknik Direktörlüğe Mert Nobre’yi getiren kırmızı-siyahlılarda, sözleşmesi sona eren oyuncuların yanı sıra geride kalan sezon kiralık olarak oynayan futbolcuların kulüplerine dönmesinin ardından, kontratı süren bazı isimlerle yolların ayrılması ile birlikte, revizyon hız kazanmış durumda.

Kırmızı-siyahlılar, dış transferde ilk imzayı, uzun yıllardır Türkiye’de kalan Brezilyalı savunmacı Diego Angelo’ya attırırken, iç transferde de mukavelesi biten Soner Dikmen’i yeniden takımda tuttu.

İKİ HOLLANDALIYA YOL VERİLDİ

Gençlerbirliği, salgın nedeni ile lige verilen arada ilk olarak İsveçli savunmacı Mathias Bjarsmyr ile yollarını ayırmıştı. Kırmızı-siyahlılar, sezonun bitiminin ardından da sözleşmeleri sürmesine rağmen, kaleci Abdoullaye Diallo ile orta saha oyuncusu Sadio Diallo’nun sözleşmesini sonlandırdı.

Başkent ekibi, takım kaptanlarından ve alt yapısından yetişen isimlerden biri olan Ahmet Oğuz’un sözlemesini fesih ettikten sonra iki Hollandalı oyuncu ile de yollarını ayırdı. Orta sahada görev yapan Mats Seuntjens ve sağ bek Mike van Beijnen de gidenler kervanına katıldı.

Mats Seuntjens, geride kalan sezonun başında, Hollanda ekibi AZ Alkmaar’dan transfer edilmişti. Tecrübeli oyuncunun bir yıl daha kontratı bulunuyordu.

21 yaşındaki diğer Hollandalı Mike van Beijnen ise devre arasında Barcelona B takımından transfer edilmiş ve kendisi ile 1,5 yıllık mukavele yapılmıştı.

ERDEM ÖZGENÇ’E DE VEDA EDİLDİ

Gençlerbirliği’nde geçen sezon kiralık olarak oynayan Fabricio Baiano ile Flavio Ramos da kulüplerine döndü. Baiano’nun satın alma opsiyonu Gençlerbirliği’nin elinde bulunuyor.

Gençlerbirliği’nde ayrıca; Stephan Sessegnon, Yasin Pehlivan ve Nadir Çiftçi’nin sözleşmeleri sona erdi. Taha Cengiz Demirtaş ve İbrahim Karadavut’un kontratları fesih edilirken, genç oyunculardan Emre Gündoğdu, Keçiörengücü’ne transfer oldu.

Gençlerbirliği’nin alt yapısından yetişen ve geçen sezon yıldızı parlayan isimlerinden Berat Özdemir ile de yurt içinde Fenerbahçe ve Trabzonspor, yurt dışında ise Fransız ekibi Nantes’in ilgilendiği belirtiliyor.

ÖZER ÖZDEMİR GÜNDEMDE

Gençlerbirliği’nin, Btc Turk Yeni Malatyaspor’dan sağ bek Özer Özdemir ile anlaştığı iddia ediliyor. Yeni Malatyaspor ve Gençlerbirliği kulüplerinin, alt yapı eğitimini Fransa’da alan oyuncunun bonservisi konusunda uzlaşı sağladı ileri sürülüyor. 22 yaşındaki oyuncu, geçen sezon 24 karşılaşmada forma giydi.

GENÇLER’E YATAY GEÇİŞ

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, pilot takımı Hacettepe’den, A takımı bünyesine 7 oyuncu takviyesi yaptı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, yeni sezon hazırlıklarını İlhan Cavcav Tesisleri’nde sürdüren başkent ekibi A takımı güçlendirmeye devam ediyor.

Kırmızı-siyahlı ekibin, 2020-2021 sezonu için yeni isimler belirlediğinin vurgulandığı açıklamada, “Kamp kadromuzda, pilot takımımız Hacettepe’den; Kadir Enes Kıra, Ömürcan Artan, Mustafa Seyhan, Serdarcan Eralp, Muhammed Barutçu, Yağız Suat Bolat ile Mehmetcan Güngör de yer alacak” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER