© Sporanki 2010

Gençlerbirliği'nde yeni sezon planlaması titiz yapılmalı

Gençlerbirliği'nde yeni sezon planlaması titiz yapılmalı

Göztepe - Gençlerbirliği maçı; Sporanki You Tube kanalımızda değerlendirildi...

İşte Onur Aydoğan ve Nevzat Akçaoğlu'nun değerlendirmeleri...

https://www.youtube.com/watch?v=TcFTuFFIta4

Süper Lig'de, matematiksel olarak küme düşme riski var olması nedeniyle, düşmeme mücadelesi veren Gençlerbirliği, 32. hafta İzmir'de Göztepe ile karşı karşıya geldi.
31. haftada Eryaman Stadında hafta içi oynanan karşılaşmada, Fenerbahçe'den 1 puan koparmayı başaran Kırmızı Karalar, Göztepe deplasmanından da 3-1'lik skorla son derece rahat bir galibiyet alarak, ligin bitimine iki hafta kala Süper Lig'de kalmayı garantiledi.
Gençlerbirliği, hafta içi mesaisinde karşılaştığı Fenerbahçe önünde etkili bir görüntü ortaya koymamasına rağmen, Fenerbahçe'nin de etkisiz olması nedeniyle bu maçtan puan çıkarmasını bildi.
Hafta sonu İzmir deplasmanında oynadıkları Göztepe maçında ise, 4 gün önce oynadıkları Fenerbahçe maçına nazaran daha etkili bir görüntü ortaya koyan Gençlerbirliği bu sonuçla birlikte kümede kalmayı garantiledi.
Gençlerbirliği adına, layık olduğu Süper Lig'de kalmak elbette çok güzel bir olay. Ama, Gençlerbirliği yönetiminin ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun hiç vakit kaybetmeden gelecek sezonun transfer çalışmalarına başlamaları gerekiyor. Çünkü, Gençlerbirliği'nin mevcut kadrosunda titiz bir çalışma ile mutlaka takviye yapılması gereken bölgeler var.
Kaleden başlayalım... Gençlerbirliği'nin mevcut kalecileri Kristoffer Nordfeldt ve Ertaç Özbir Süper Lig standartlarına uygun kaleciler. Bu bölgeye takviye yapılmasına gerek olduğunu düşünmüyorum.
Gençlerbirliği takımında tepeden tırnağa revize edilmesi gereken tek bölge savunma hattı. Stoperler Flavio ve Zargo Toure, kapasiteleri çok sınırlı olan oyuncular. Çok ağırlar ve geriden oyun kurma becerisine sahip değiller. Maçlarda, Gençlerbirliği savunmasının arkasına atılan her top pozisyon oluyor. Böyle bir tandem ikilisi yeni sezonda risk yaratır?
Sol bekler Halil İbrahim Pehlivan ve Polomat, ofansif yönleri hemen hemen hiç olmayan oyuncular. Defansif özellikleri ile tanınan oyuncular olmalarına rağmen, bu yönleri de çok kuvvetli değil. Gelecek sezon takıma en az bir tane sol bek transferi yapılması gerekiyor.
Sağ bek pozisyonunda Ahmet Oğuz ve Erdem Özgenç var. Kaptan Ahmet Oğuz, bana göre sadece Gençlerbirliği altyapısında yetiştiği için ayrıcalığı olan bir oyuncu. Kapasitesi sınırlı. Zaten, bu sezon oynanan birçok maçta sakatlık nedeniyle takımını yalnız bıraktı. Dolayısıyla, sağ bek pozisyonuna da iyi bir takviye gerekiyor.
Kırmızı Karalar, önümüzdeki sezonu Süper Ligde daha iyi bir sıralamada bitirmek istiyorsa, santrafor Bogdan Stancu'ya iyi bir alternatif yaratmak zorunda. Bogdan Stancu, vasatın üzerinde ama istikrarı olmayan bir golcü.
Gelecek sezon puan cetvelinde üst sıraları hedefliyorsanız, kadronuza istikrarlı ve son vuruşları iyi olan bir golcü katmak zorundasınız.
Naçizane görüşüme göre, Candeias-Sessegnon-Sio'dan oluşan orta üçlü ile fazla oynamaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Oturmuş bir üçlü. Belki Candeias'ın bölgesine alternatif bir oyuncu transfer edilebilir.
Bu sezon oynadığı futbol ile, Gençlerbirliği'nin en beğendiğim oyuncusu olan Fabricio Baiano'ya özel bir parantez açmak istiyorum.
Gençlerbirliği yönetiminin yerinde olsam, bu sezon takımda kiralık olarak forma giyen Baiano'nun bonservisini, bir dakika bile düşünmeden alırım.
Hızlı, atletik, fiziki yapısı gayet iyi olan bir futbolcu. Bonservisinin alınması halinde, 1-2 sene sonra oldukça iyi paralara rahatlıkla satılabilecek bir futbolcu. Gençlerbirliği yönetimi elini çabuk tutsun. Kaçan balık büyük olmasın!
Özetle, Gençlerbirliği defans hattını daha iyi oyunculardan oluşturduğu takdirde ve Bogdan Stancu'ya iyi bir alternatif golcü bulması durumunda, önümüzdeki sezonu daha iyi bir noktada bitirebileceği kanaatindeyim.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER