© Sporanki 2010

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu: "Gerçekçi hedefler koyalım"

Ticari Hayat Gazetesi ve Vizör'e  özel açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, gelen ve giden futbolcular, kamp dönemi ve 2023-2024 sezonunu değerlendirdi. 

Yatabare, Orkun ve Ertuğrul transferleri 

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nde Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, takıma yeni katılan isimler hakkında şu sözleri söyledi: 

"Yatabare, çok değerli bir oyuncu. Bu ligden 4-5 kulüp istiyordu. Serkan Aydın’ın da devreye girmesiyle çok daha uygun fiyata ikna ettik. Her sene Süper Lig'de 10 gol barajını geçen bir golcü. Gerçekler var. Başarıya giden yolda iyi oyuncularla çalışmak gerek. Göztepe, Diouf’u aldı ama çok pahalı. Diouf’un maliyetine 6 isim aldık. Ertuğrul’u rekabetin içinde olması için aldık. Çok iyi bir kaleci. Gelecekte çok iyi yerlere gelecek. Kaleyi zorlayacaktır. Benim ve ekibimin adaletini bilen bilir. Hak eden oynayacaktır. Orkun, daha tecrübeli bir kaleci. Bize çok katkıda bulunacak." 

"Savunmada atletik oyuncuları tercih ettim"

Tecrübeli çalıştırıcı, Başakşehir'den transfer edilen stoper ikilisi Nzaba ve Wu hakkında ise, "Nzaba ve Wu ikilisini de ben izledim. Defansa takviye lazımdı. Atletik oyuncuları tercih ettim. Nzaba, burada çok iyi çalışıyor. 1. Lig'in en ucuz oyuncusudur. Wu’nun da geçmişi değerli. Başka takımlar da Wu’yu istedi ama Emre Belözoğlu ile ilişkilerim neticesinde çok uygun bir fiyata kadromuza kattık. İlk 11 için banko oynayacak 4-5 ve bunlara alternatif en az 4-5 oyuncuya ihtiyacımız var. Wu, Çin U23 milli takım formasınıda 3 kez giydi. Çabuk, hızlı ve kontra atağa uygun bir forvet, 8 numaraya iki isim, savunmaya bir isim, sonradan oyuna sokup skor verebilecek bir isme daha ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 

Lima gelecek mi?

Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, taraftarların ısrarla takıma yeniden kazandırılmasını istedikleri Sandro Lima ve denemeye alınan Yatabare'nin durumlarıyla ilgili de bilgi verdi. Kaloğlu, "Lima iyi bir futbolcu ve burada da sevilen bir futbolcu. Bu sezon çift forvet oynayacağız, yeri gelecek 3 forvet oynayacağız. 4-3-3 ya da 4-2-3-1 oynayacağız. 3-5-2'de oynayacağımız zamanlar olacak. Sistemimiz sürekli değişecek. Bize kontra atağa uygun hızlı bir forvet lazım. Lima’yı izledim, beğendiğim bir isim. Çok da karakterli bir isim. Lima'dan önce elimizdeki yabancı futbolculara kulüp bulmamız lazım. 

Yatabare'nin kardeşi Yatabare'den daha ünlü bir isim aslında. Keşfetmeye gerek yok, Avrupa'da tanınan ve Monaco'da da oynamış bir futbolcu. Sadece son sezonunda fazla maça çıkamamış bir futbolcu. Son durumuna bakıyoruz." açıklamalarını yaptı. 

"Gençlerle oynayalım söylemini bırakalım"

Kaloğlu, 1 Temmuz'dan bu yana genç oyuncuları kampta denediklerini ve genç oyuncuların parça parça takıma monte edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kaloğlu, "Gençlerle oynayalım söylemini bırakalım. Geçen sezon fazla sorumluluk verdik. Sonuç ortada. Belli oyuncuları parça parça takımın içine monte etmek gerek. Geçen sezonki başarı lütfen unutulmasın. Koca bir çınar lige tutundu. Büyük bir iş başardık. Herkes ligden düştüğümüzü düşünüyordu. Milli takımlarda görev yapan bir isimim. Ümit milli takım için adım geçiyordu. Serkan Aydın’ın araması ve yönetimin güvenmesiyle buraya 2-3 yıllık bir planlama için geldik. Ben bu arada 4-5 kulüpten teklif aldım. Ama bu camiada devam etmek istedim.İşi baştan sıkı tutup çalışmalara başladık. Hem ucuz hem iyi, hem kaliteli isimlere yöneldik. Seçim ortamı nedeniyle bu sürece başlayamadık ve birçok ismi kaybetmiş olduk.

1 Temmuz’dan itibaren 25 gündür tüm altyapı oyuncularını kampta denedik. Yetmedi yerli-yabancı denedik. Oynayanlar, yapılan ve yapılacak transferle ligin en düşük bütçeli takımlarından birisi kurmak istiyoruz. Kulübümüzün mali durumunu düşünüyoruz. Gerekiyorsa önümüze bir hedef koyalım. Bu sene ligde kalalım, borçlarımızı azaltalım, iskelet kadroyu kuralım. Seneye yukarıları hedefliyelim. Biz yine elimizden geleni yapacağız ama boşuna bu sezon için umut satmayalım. Yönetimimizi rahatlatalım. İçinde bulunduğumuz durum bu." dedi.

Mete Kaan ve Enes Keskin takıma geri dönecek mi?

Sinan Kaloğlu, geçen sezon takımın en iyi isimlerinden olan Mete Kaan Demir ve Enes Keskin transferleriyle ilgili ise, "Mete Kaan ve Enes’i isterdim ama tabii biz de iyi oynadıktan sonra kulüpleri onları parlatmak istiyor. Mete’yi Süper Lig’den isteyen kulüpler var. Pendikspor ise Enes’in üzerine düşüyor. Şu anda onları alma şansımız zor görünüyor. Kulübün çok daha iyi yapılanması gerekirdi. Ekonomik durum ve bulunduğu ortam ne yazık ki bazı şeylerin önüne geçti.

Dilhan Demir, genç ve yetenekli futbolcu. İyi bir izlenim veriyor. İyi bir yatırım olabilir bizim için. Sonuçta bağlı olduğu bir kulübü var. Onu da kadromuza katmak isteriz gelecek adına. 3-5-2 bu ligin iyi sistemlerinden. Samsunspor bu dizilişle geçen sezon şampiyon oldu. Dünyada bir çok kulüp bu sistemi kullanıyor. Takımda herkes zaten 4’lü oynayabiliyor. Fazladan bir sistem öğreterek, sezon içinde çeşitliliğimizi artırmak istiyoruz." diye konuştu.  

"Niyazi Akdaş, ekonomik durumda yalnız kaldı"

Kaloğlu, Gençlerbirliği'nin ekonomik durumu, geride kalan olağanüstü genel kurul ve sezon beklentisi hakkında da açıklamalar yaptı. Deneyimli hoca, " Son 2 sezonda son anda ligde kalmış bir kulübün daha çok kenetlenmesini beklerdim. Niyazi Akdaş, ekonomik durumda yalnız kaldı. Kendisini çok seviyorum ama yalnız kaldı. Seçim süreci bizim bayağı bir elimizi kolumuzu bağladı. Geçen sezondan 16 isim takımdan ayrıldı. Bu sezon 6 tane transfer yapabildik. 34 kişiyle kamp yapıyoruz, bunun yarısı genç isimler. Bir takımda sezon boyunca oynayabilecek 24-25 futbolcu olmalı, sayısal eksikliklerimizde var. Bu sezon Gençlerbirliği ile yukarılara oynamayı hedef koyduk." dedi. 

Kaloğlu, camianın kenetlenmesi gerektiğini ve taraftara hayal satmanın doğru olmadığını vurguladı. Kaloğlu, "Bu sene çıkamazsak bile iskelet kadroyu kurup bir sonraki sezonu düşündük. İçinde bulunduğumuz durumu aşamıyoruz. Maalesef iskelet kadro kuracak bir yapımız yok. Bazı durumlardan dolayı rahatsızım. Bizi zorlu bir lig, bir yıl bekliyor. Kadromuz şu an lige elverişli değil. Bu gerçekleri söylemem gerekiyor. Şampiyonluğa, play-off’a oynamak isteriz. Yapılan eylemler, görüntü bu değil. Kadro derinliği olmayan oyuncularla play-off’a değil küme düşmemeye oynarız. Çok güzel bir camiayız. 2 senedir yaşanan sıkıntılardan niye ders almıyoruz? Maliyetler çok yüksek, tesis giderleri çok yüksek. Camianın bu çarkın dönmesi için kenetlenmesi gerek. Niyazi Akdaş, kulübe tek para veren isim diyebilirim. Yönetim de elinden geleni yapıyor ama camiamız da bunu bilsin, elimizdeki yapıyla play-off’a uzak bir ekibiz. Tabii ki biz ekip olarak kendimize güveniyoruz ve elimizden geleni yapacağız." diye belirtti. 

Moha ve yabancı futbolcuların durumu 

Kaloğlu, transferde yabancı futbolcuların durumunun ellerini kollarını bağladıklarını söylerken, Moha eleştirisi yaptı. Kaloğlu, "Moha iyi bir futbolcu ama takım oyuncusu mu? Ben ilk geldiğimde Eyüpspor ve Altay maçlarında onu oynattım. Takım bütünlüğü anlamında ofansif ve defansif anlamda istediğimi alamadım. Neticesinde Himmet'i onun bölgesinde oynattım. Hem defansif hem ofansif anlamda da Himmet, 2 gol ve 2 asistle kümede kalmamızda rol oynadı. Sonuçta mahallede futbol oynamıyoruz, takım mücadele ederken sizde o mücadele içinde oluyor musunuz? Yedek kaldığınızda takım gol atınca sevincin içinde bulunuyor musunuz? Önemli olan bunlar. 

Transferde kulübümüzün elini kolunu bağlayan en büyük mesele 5 yabancı oyuncunun durumu. Bu isimlerle devam etmek istemiyoruz. İzin kağıdı verdik takım aramaları için umarım bulurlar. Yönetim ve başkanımız çabalıyor. Hızlanmamız gerekiyor. Umarım kulüp bulur giderler. Takım bulamazlarsa da kalmalarını açıkça istemem. En önemli maçlarda gol attıktan sonra sevinmeyenler vardı yedek kaldığı için. Ben böyle isimlerle çalışmak istemem. Takım bulamazlarsa da kalmalarını açıkça istemem." açıklamalarında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER