© Sporanki 2010

Gençlerbirliği, yaralı Aslan'dan puan arıyor

Süper Lig'in 18. haftasında Gençlerbirliği, Galatasaray deplasmanında. 

Türk Telekom Stadyumu'nda saat 19:00'da oynanacak karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek.

Ev sahibi Galatasaray, ligde geride bıraktığı 16 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 30 puan topladı. Sarı-kırmızılı ekip, haftaya aynı puana sahip, bir maç fazlası olan Alanyaspor'un ardında 5. sırada girdi.

Konuk Gençlerbirliği ise, çıktığı 16 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde ederek 19 puana ulaştı. Başkent temsilcisi, haftaya girerken 16. sırada yer alıyor.

RAKİPTE 6 EKSİK 

Galatasaray'da, Gençlerbirliği karşılaşması öncesinde 6 futbolcu, farklı nedenlerden dolayı maç kadrosunda yer almıyor.

Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları devam eden Radamel Falcao, Sofiane Feghouli, Oghenekaro Etebo ve yılbaşı gecesi yaşadığı havai fişek kazası sebebiyle tedavisi süren Omar Elabdellaoui, karşılaşmada forma giyemeyecek. Antalyaspor karşısında kırmızı kart gören Emre Kılınç ve Konyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Ömer Bayram da, kart cezalarını bu maçta tamamlayacaklar.

Kart cezalarını tamamlayan Arda Turan ve Marcao, şans verilmesi halinde Gençlerbirliği karşısında forma giyebilecekler.

GENÇLER'DE ÇIKIŞ SÜRECEK Mİ?

Sezona istediği gibi başlayamayan Gençlerbirliği, Mert Nobre ile yollarını ayırmış ve takımın başına Mustafa Kaplan'ı getirmişti. Ligde oynadığı son 7 maçta yalnızca bir kez sahadan eli boş dönen kırmızı-siyahlılar, 4 galibiyet ve 2 beraberlik ile 14 puan toplayarak tırmanışa geçti. Son üç maçta Kayserispor ve Hatayspor'u mağlup eden, Rize deplasmanında ise bir puanı çıkarmayı başaran başkent temsilcisi, Türk Telekom Stadyumu'ndan da puan veya puanlarla ayrılarak çıkışını sürdürmek istiyor.

Kırmızı-siyahlı ekipte cezalı Giovanni Sio, mücadelede forma giyemeyecek.

97.RANDEVU

Gençlerbirliği, Galatasaray ile lig tarihinde 97. kez karşı karşıya gelecek.  İki takımın bugüne kadar oynadığı 97 maçtan 22’sini Gençlerbirliği, 53’ünü Galatasaray kazanırken 21 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Kırmızı-siyahlılar bu maçlarda rakip fileleri 97 golle havalandırırken, kalesinde 168 gol gördü.  İki takımın İstanbul’da oynadığı 48 maçta ise Gençlerbirliği rakibini 7 kez yenerken 33 karşılaşmada sahadan mağlup ayrıldı. 8 karşılaşma berabere biterken, Gençlerbirliği İstanbul’da 44 gol atarken 98 gol yedi.  Gençlerbirliği ile Galatasaray’ın geçen sezon oynadığı maçlarda Ankara’daki karşılaşma 0-0 sona ererken İstanbul’daki karşılaşmayı ev sahibi ekip 3-0 kazanmıştı.  

HAKEM RAPORU   

Gençlerbirliği, maçın hakemi Halis Özkahya ile 33. maçına çıkacak. Kırmızı-siyahlılar bu 32 maçta 9 galibiyet, 15 mağlubiyet ve 8 beraberlik aldı. Özkahya, bu maçlarda Gençlerbirliği futbolcularına 72 sarı ve 3 kırmızı kart gösterirken, başkent temsilcisi lehine 1 penaltı kararı verdi.  Galatasaray ise Halis Özkahya yönetiminde 42 maçta 21 galibiyet, 9 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Özkahya, sarı-kırmızılı futbolculara 86 sarı ve 5 kırmızı kart gösterirken, Galatasaray lehine 2 kez penaltı noktasını gösterdi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER