© Sporanki 2010

Gençlerbirliği'nde 24 takım beklentisi

Gençlerbirliği’nde bir taraftan olağanüstü genel kurul ile ilgili çalışmalar yürütülürken, bir taraftan da ‘liglerden düşme kaldırılsın’ şeklinde ortaya atılan iddia ile ilgili sürecin sonucu bekleniyor. Bu sezon küme düşen diğer ekiplerden Erzurum BŞB ve Denizlispor kulüplerinden bu yönde bir talep yükselirken, kırmızı-siyahlılarda da bir beklenti oluştu. Beştepe kulislerinde; “Geçen sezon salgın şartlarında 8 maç oynandı ve liglerden düşme kaldırıldı. Bu sezon ise çok daha zordu. Kulüpler hem ekonomik olarak hem de covid 19’dan çok etkilendi. Düşmenin kaldırılması için oluşan nedenler bu sezon için çok daha fazlaydı” düşüncesi hakim. Bu sürecin, genel kurulla ilgili gidişatı ve Başkan Murat Cavcav’ın adaylık düşüncesini bile etkileyeceği konuşuluyor.

 

İKİ AYRI GRUP FORMATI

 

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir, bir süre önce “Bu sezon ligden düşme kesinlikle olacak” şeklinde açıklama yaparken, TFF Birinci Lig’in bazı ekipleri gelecek sezon, 20 takımlı bir organizasyon için federasyon nezdinde bir girişimde bulunacaklarını ve play-out oynanmasını beklediklerini açıklamıştı.

24 takımlı Süper Lig için ise 12’şerli 2 grupta maçların düzenlenmesi ve play-off sistemi ile sezonun tamamlanması gibi bir formattan söz ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER