© Sporanki 2010

Gençlerbirliği'nde kazan kaynıyor! İtiraz yapıldı

Gençlerbirliği'nin Cantürk Alagöz tarafından kulübe getirilen ihtiyati haciz kararının iptali için bugün mahkemeye başvurdu.

Mahkeme tarafından Cuma gününe duruşma verdiği belirtilirken, T24'ten Sibel Yükler'in ilettiği bilgiler şu şekilde:

Gençlerbirliği Spor Kulübü ise bugün itiraz dilekçesi vererek ihtiyati haciz kararın iptalini istedi. Ankara Batı 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran kulüp, ihtiyati haciz kararının “hukuka aykırılık ve telafisi mümkün olmayan zararlar” gerekçesiyle tedbiren durdurulmasını talep etti. Kulübün avukatı Taner Ünlü tarafından sunulan dilekçede, mahkemenin yetkisine de itiraz edildi.

Mahkeme kararında, banka havale dekontlarının dayanak gösterilemeyeceği öne sürülen dilekçede, 7405 Sayılı Spor Kulüpleri Kanunu’na göre Genel Kurul kararı olmadan kulüplerin borçlanamayacağı, bu hükme aykırı davranan kulüp yöneticilerinin ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağının hükme bağlandığı ifade edildi. Dilekçede, “Konusu suç olan bir para borcunun ödenmesi için ihtiyati haciz kararı verilmesi hukuka aykırıdır” denildi.

Ancak Ankara Batı 4. Asliye Hukuk mahkemesi kulübün itirazını reddetmedi ve cuma gününe duruşma verdi.

Gençlerbirliği’nin dilekçesinde, ihtiyati haciz kararının iptali istenirken, alacaklıya karşı tazminat ve menfi tespit davası açacakları da bildirildi. Bu nedenle, itiraz ve davalar sonuçlanıncaya kadar teminatın tedbiren alacaklıya ödenmemesi talep edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER