© Sporanki 2010

Gençlerbirliği'nin zorlu Doğu seferi !

Ligde düşme hattında yer alan Erzurumspor ile Gençlerbirliği kozlarını paylaşacak. 8 haftadır 3 puan yüzü göremeyen Dadaşlar, Alanya galibiyeti ile moral bulan Başkent temsilcisi karşısında zafer arayacak. Mavi-Beyazlılar'da zorlu maç öncesinde eksik yok. Gençler'de ise Salih Dursun sakat, Polomat cezalı. Ayrıca hafta içinde yapılan testlerde 6 futbolcu da Korona pozitif çıktı. 

Kazım Karabekir Stadı'nda saat 13.30'da başlayacak karşılaşmayı Alper Ulusoy yönetecek. 

RAKAMLAR...

Gençlerbirliği ile Erzurumspor 20 sezonluk bir aranın ardından Süper Lig’de karşı karşıya gelecek. İki takım en son 2000-01 sezonunda karşı karşıya gelmişti. 13.12.2020 Pazar – 13.30 Erzurum Kazım Karabekir Stadı Alper Ulusoy İki takım bugüne kadar resmi maçlarda 11 kez karşılaştı. (10 Lig-1 Kupa) Toplamda: Gençlerbirliği: 6 – Erzurumspor: 2 – Beraberlik: 3 Goller: Gençlerbirliği: 27 – Erzurumspor: 10 En farklı sonuç: Gençlerbirliği: 5 – Erzurumspor: 0 (2000)

Hakem Alper Ulusoy ile Gençlerbirliği bugüne kadar 14 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Alper Ulusoy, bu maçlarda Gençlerbirliği için hem lehte hem de aleyhte 31 sarı, 2 kırmızı kart ve 2 penaltı kararı vererek ilginç bir istatistiğe imza attı.

DERBİ ÖNCESİ SİO VE PİRİS KORKUSU

Gençlerbirliği’nde Erzurumspor maçı öncesinde Sio ve Piris kart cezası sınırında bulunuyor. Bu iki futbolcu kart görürlerse Ankaragücü ile oynanacak başkent derbisinde oynayamayacak. Gençlerbirliği son derbide Ankaragücü’nü Sio’nun golüyle 1-0 yenmişti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER