Gençler'de yönetim şekilleniyor
GENÇLERBİRLİĞİSüper Lig’de 2020-2021 sezonu sonunda küme düşen 2 Başkent takımında, genel kurul süreçlerinde artık son aşamaya gelindi. Kısa süre önce hem Ankaragücü hem de Gençlerbirliği, kongre tarihlerini 3-10 Haziran 2021 olarak belirledi. Yeni normalleşme sürecinde kulüplere genel kurullarını toplamanın kapısı açıldığından, bu kez yeni bir erteleme olmayacak ve kulüp delegeleri sandık başına gidebilecek.
3 Haziran’daki ilk toplantılarda çoğunluğun sağlanması zor gibi göründüğünden, Beştepe’de yeni yönetimlerin göreve gelişi, 10 Haziran’daki ikinci toplantılar sonrasında gerçekleşecek gibi duruyor. Ancak, 2 tarafı da zorlukların beklediği ortada. Kırmızı-siyahlılarda Niyazi Akdaş adaylığını açıkladı, sarı-lacivertli ekipte ise mevcut yönetimin öne çıkardığı isim olan futbol şube sorumlusu Faruk Koca, yeni listesini hazırlıyor. Kulüplerin mevcut borçlarının yanı sıra kadrolarının yeniden yapılanacak olması, ekonomik kaynak oluşturma konusunda yeni isimlere yoğun mesai harcatacak.
TANIDIK İSİMLER BEŞTEPE’YE DÖNÜYOR
Gençlerbirliği’nde geçmiş dönemlerde başkan vekilliği görevinde bulunan ve yeni dönemde başkan adaylığını açıklayan Niyazi Akdaş’ın listesinde tanıdık isimler mevcut. Genel kurul süreci öncesi ve sırasında Akdaş ile birlikte yürüyen kırmızı-siyahlı ekibin yöneticisi Arif Ölmez’in yanı sıra Beştepe’de uzun yıllar yöneticilik yapan Muammer Akyüz ile listede bulunuyor. Mevcut yönetim içinden İlke İğrek ve yönetime yönelik muhalif çıkışları ile gündeme gelen Mehmet Soylu’nun da ekip içinde olduğu belirtiliyor. Geçmişte, Gençlerbirliği ve Hacettepe’de idari görevlerde bulunan Ergun Maraşlı yeniden bu görev tanımıyla ekibin içinde yer alıyor.
Son dönemde olumsuz anlamda sıkça gündeme getirilen ekonomik tablo, yönetime geleceklerin önündeki en önemli sorun gibi duruyor. Akdaş’ın adaylığını açıkladığı toplantıda dile getirdiği kulüp borcu ile ilgili rakam 90 milyon TL. Ancak Akdaş, bu rakamın daha yüksek olabileceği endişesini taşıdığını satır arasında ifade etmeye çalıştı.
Sözleşmesi biten futbolcuların yanı sıra kiralık olarak oynadıkları için kulüplerine dönen oyuncular nedeniyle, kırmızı-siyahlı kadronun büyük oranda revize edilmesi gerekiyor. Kontratları sona erdiği halde oyuncuların içerde yüklü miktarda alacaklarının olması, sözleşmeleri devam eden bazı yabancı futbolcuların yüksek meblağlı mukaveleleri, ilk etapta öne çıkan zorluklar olarak göze batıyor. Takımın başına gelirken sezon sonuna kadar sözleşme yapılan Teknik Direktör Özcan Bizati’nin de kontratı 31 Mayıs itibari ile bitmiş durumda.
Takım bir alt lige indiğinden, Süper Lig’de elde ettiği gelirden mahrum kalacağı için çarkı döndürmek zor olacak.
ANKARAGÜCÜ’NÜN BORCU ÇOK DAHA YÜKSEK
Ankaragücü cephesinde de aynı zor koşullar ortada. Sarı-lacivertli ekip de gelecek sezon TFF 1. Lig’de mücadele edecek ve Süper Lig gelirinin çok uzağında bir maddi kaynağa sahip olacak. Üstelik Ankaragücü’nün toplam borcunun 274 milyon TL olduğu belirtiliyor. Başkentin diğer temsilcisinde de Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın sözleşmesi sona erdi. Mukavelesi biten oyuncuların yanı sıra kiralık olarak takıma katılan isimler Beştepe’den ayrıldı. Sezon devam ederken alacakları ödenmediğini gerekçe gösterip, takımdan gidenler olduğu gibi, kulübün yasal sürede paralarını hesabına yatırmadığı için sözleşmesini tek taraflı fesih hakkı kazanan bazı oyuncuların, yeni takımlarla anlaşma yaptığı ileri sürülüyor. Kısa süre içinde adaylığı ile ilgili resmi açıklamayı yapacağı belirtilen Faruk Koca’nın, yeni yönetim kuruluna son şeklini vermek için temaslarını sıkılaştırdığı ifade ediliyor.
Haber: Hürriyet Ankara
İlginizi Çekebilir