© Sporanki 2010

Gurbetçi oyuncu Ankaragücü'ne mi geliyor ?

Gurbetçi oyuncu Ankaragücü'ne mi geliyor ?

Uzun süredir adı Beşiktaş ile anılan ve hatta dün siyah beyazlıllar için İstanbul'a geldiği söylenen gurbetçi futbolcu Şahverdi Çetin'in transferinde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Siyah beyazlıların transferden sorumlu yöneticileri Şahverdi Çetin’den haberleri olmadığını, oyuncunun çok daha önce gündeme geldiğini ama ilgilenmedikleri bilgisini verirken, oyuncuyla Kasımpaşa ve Başakşehir’in de ilgilendiği iddia edildi.

Şahverdi’ye Başkent temsilcisi Ankaragücü resmi transfer teklifi yaptı.

 Ancak oyuncu için somut adımları atan Ankaragücü oldu. Başkent ekibinin scout ekibinin de bir süredir radarında olan gurbetçinin transferi için olumlu rapor verildi.

Şahverdi Çetin'i Türkiye'ye uçak biletini Ankaragücü'nün alarak davet ettiği öğrenilirken, transferinde büyük bir aşama kaydedildi. Bugün bu transferin resmiyet kazanması bekleniyor.

Şahverdi, Aralık'tan beri Beşiktaş'ın masasındaydı
Peki Beşiktaş bu oyuncuyu neden almadı? Siyah beyazlı kulübün scout ekibi, Şahverdi Çetin için geçen yılın Aralık ayında yönetime bir rapor vererek, alınması yönünde olumlu görüş belirtti.
Genç oyuncunun adı bir kez daha geçen hafta başkan Ahmet Nur Çebi'nin önüne konuldu. Çebi de Çetin hakkındaki raporu transfer komitesinde yer alan Erdal Torunoğulları ve teknik direktör Sergen Yalçın'a iletti. Ancak, daha sonra oyuncu için herhangi bir adım atılmadı.

Mainz altyapısından yetişen 19 yaşındaki önlibero Şahverdi Çetin, Darmstadt ve ardından Frankfurt'a transfer oldu. Bura A takıma kadar yükselen ve Alman Milli Takımı'nın genç takımlarında da forma giyen orta saha oyuncusu, teknik kapasitesi yüksek. İyi bir sağ ayağa sahip olan oyuncu, topu da çok iyi kullanıyor. Geriden oyun kurma ve hücuma yönelik meziyetleri de vasatın üstünde olarak yorumlanıyor.

 U17 Bundesliga'da 47, U19 Bundesliga'da ise 35 olmak üzere toplam 82 maçta görev alan Şahverdi, 19 gol atıp 9 asist yaptı.

Haber: Salim Manav/Ajansspor 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER