© Sporanki 2010

Haftalar sonra gelen, ilaç gibi 3 puan

Haftalar sonra gelen, ilaç gibi 3 puan

Alacağı seri galibiyetlerle küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Ankaragücü, Süper Lig Cemil Usta sezonunun 21. haftasında deplasmanda, ligin güçlü ekiplerinden BTC Türk Yeni Malatyaspor ile karşılaştı
Karşılaşmanın başından sonuna kadar, yaşadığı kötü günleri bir kenara bırakırcasına tam konsantre bir görüntü ortaya koyan Ankaragücü, 65.dakikada Orgill'in attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti ve ligde 14 maç aradan sonra galip gelebildi.
Evet, 29 Eylül 2019 Pazar günü oynadığı ve Gençlerbirliğini 2-1 yendiği, ligin 6. hafta karşılaşmasından bu yana 14 maçtır galibiyet yüzü göremiyordu Ankaragücü. Bir başka deyişle şeytanın bacağını bir türlü kıramıyordu.
Korcan Çelikay'ın sakatlığı nedeniyle, Yeni Malatyaspor maçına kalede yeni transfer Ricardo Frederich ile başladı Ankaragücü. Ancak, Yeni Malatyaspor hücumları bu maçta o kadar yetersiz ve cılızdı ki, Ricardo'nun Ankaragücü kalesini koruyabilme yeterliliğini bu maçta ölçemedik.
Sakatlığı nedeniyle oynayamayan bir diğer isim ise Pazdan'dı. Pazdan'ın yokluğunda, Yeni Malatya maçında stoper ikilisi olarak Kulusic ve Alihan Kubalas görev yaptı. ,Defans dörtlüsünün önünde Daniel Lukasik ve Oscar Scarione, kenarlarda İlhan Parlak ve Saba Lobjanidze, en ileride Orgill onun arkasında her tarafa gidip gelen Gerson Rodriguez vardı.
Şunu söylemek isterim, Daniel Lukasik ve Oscar Scarione asla yan yana oynayacak oyuncular değil. Scarione, Lukasik’in yanında bayağı sırıttı.
Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da birbirlerine mutlak bir üstünlük kuramadı. Pozisyon açısından kısır bir ilk yarı yaşandı.
Ankaragücü adına ilk yarıda kaleyi bulan tek pozisyon, 5. dakikada Chebake'nin hatalı pasında topla buluşan Orgill'in çektiği sert şutta Malatyaspor kalecisi Farnolle'nin topu kornere çelmesi oldu. Bir de, 22. dakikada sol kanatta gelişen Ankaragücü atağında topla buluşan Rodrigues'in ceza sahası dışından çektiği ve Yeni Malatyaspor savunmasına çarparak dışarı çıkan bir şut vardı.
İkinci yarı, bana göre çok enteresan bir pozisyonla başladı.
49. dakikada gelişen Ankaragücü atağında, Orgill’in kaleciyle karşı karşıya kalacağı bir pozisyonda, Malatyaspor'un stoperi Mustafa Akbaş topu elle kesti. Maçın hakemi, haklı olarak bu pozisyonu "son adam" olarak değerlendirdi ve Mustafa Akbaş'a direkt kırmızı kart gösterdi.
Mustafa Akbaş'ın gördüğü bu kırmızı kart, akıl sınırlarını zorlayan, abuk sabuk bir kırmızı kart.
Evet... Ankaragücü lehine hayati bir kart ama, futbol adına hangi futbolcu, hangi takım bünyesinde bu kırmızı kartı görse aynı şekilde eleştiririm. Çünkü, eleştirilmesi gereken bir hareket.
Orgill o golü attı diyelim. Daha önünde 41 dakika var. Akıllı bir oyuncu, uzatmalar hariç 41 dakika takımını 10 kişiye mahkum etmez!
Mustafa Akbaş'ın gördüğü bu kırmızı kart Ankaragücü'nün özgüvenini daha üst seviyeye çıkardı. Bu dakikadan sonra, gerek Gerson Rodriguez ile gerekse Saba ile daha geniş alanlar bulundu ve 65. dakikada Orgill, Ankaragücü adına hayat öpücüğü niteliğinde bir gol atarak, Malatya gibi zor bir deplasmandan takımının 3 puanla dönmesini sağladı. Orgill’de gözle görülür bir düzelme var, inşallah daha da iyi olur. Gerson Rodriguez çok iyi oynuyor, inşallah böyle devam eder.
BTCTÜRK Yeni Malatyaspor maçında, Ankaragücü takımında en çok gözüme çarpan isimler, yeni transferler Daniel Lukasik ve Hubert Michalak oldu.
Daniel Lukasik bu maçta, geçtiğimiz hafta oynanan Kasımpaşa maçından daha etkili bir performans ortaya koydu. Yardıma gelerek defansın açıklarını kapattı, defans ve hücum arasındaki bağlantıyı fevkalade yönetti. Oyun zekası çok iyi. Ancak, ofansif yönünü biraz daha geliştirmesi gerekiyor.
Yeni Malatyaspor maçının bir diğer öne çıkan ismi, bir diğer yeni transfer Hubert Michalak oldu. 65.dakikada oyuna girmesine rağmen, bu kısa süre zarfında kendisine kelimenin tam anlamıyla hayran kaldım. Oyuna getirdiği tempo, top tekniği muazzam. Yedekte kalacak oyuncu değil. Ankaragücü yönetimi, Michalak'ı keşke bonservisiyle alabilseydi!
Ankaragücü'nün önünde şimdi çok önemli bir Fenerbahçe maçı var. Eryaman Stadında seyirci desteği ve yeni transferlerin kaliteli çıkması gibi etkenlerle, o gün formda bir Ankaragücü Fenerbahçe'yi yenebilir.
Ancak, Ankaragücü - Fenerbahçe maçını yönetecek olan hakemin zihniyeti çok önemli. Fenerbahçe-Alanyaspor maçının ardından, Fenerbahce yönetiminin federasyon ve hakemler hakkında yaptığı açıklamalar, Ankaragücü aleyhine bir atmosfer yaratarak bu maçın hakemini de etki altında bırakabilir. "Orada yaktık, ama burada imdadınıza yetiştik, fazla konuşmaya gerek yok" demek için Ankaragücü'nu yakabilirler.
Bunu tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Yıllardır, kişiler değişiyor ama senaryo hiç değişmiyor. Türk futbolunu mahvettiler, mahvetmeye de devam ediyorlar!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER