© Sporanki 2010

Halı sahalar açılmak istiyor

Halı sahalar açılmak istiyor

Halı Saha Futbol Federasyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi MİLLİ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA halı sahaların açılmasını konu alan genelge gönderdi.

Genelge de Halı Sahaların kontrollü bir şekilde faaliyete başlamasını dile getiren Genel Başkan Bahadır Bulut, Ortalama 4 aydır mağdur olan halı saha işletmecilerine kira yardımı isteyerek halı sahalarında spor merkezi olduklarını, 20.000 fazla halı saha işletmesinin mağdur olduğunu , özellikle işletmecilerin artık maddi konuda çok fazla zorluk çektiğini de dile getirdi.
Spor okullarının da mağduriyetlerinin dile getirildiği Genelgede;
10 milyondan fazla halı saha da düzenli spor yapan her yaş gurubu insanında bu süreçte , mağduriyetini ve spor özlemini dile getirdi.
Halı sahaların sahipsiz olmadığını anlatan Başkan Bulut binlerce halı sahanın desteğini de arkasına alarak bu sürecin hızlanması için denetim ve yetkilerin bakanlığımız ile ortak işbirliği yaparsak yetkilendirilmeyi üslendiğini de söyledi.
20.000 fazla halı saha işletmesinin mağdur olduğunu , özellikle işletmecilerin artık maddi konuda çok fazla zorluk çektiğini de dile getirdi.
GÖZLER ANKARA MİLLETVEKİLİ EMRULLAH İŞLER DE.
Halı Saha Futbol Federasyonu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi MİLLİ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU BAŞKANI aynı zamanda Ak Parti Ankara Milletvekili Sayın Emrullah İşler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi MİLLİ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU üyelerinde.

Halı Sahalar en son İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 30.05.2020 tarih ve 8556 Sayılı Genelgesi dahilindeki uygulamalara esas olmak üzere 2020/58 Sayılı Kurul Kararları ile 01 Haziran 2020 itibariyle faaliyete başlamış , İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 02.06.2020 tarih ve 8591 Sayılı Genelgesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72. Maddeleri uyarınca İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararların 6. Maddesi uyarınca Türkiye Genelinde tekrar kapatılmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER