© Sporanki 2010

Haydi Ankaragücü, göster Ankara'nın gücünü !

Süper Lig'de koronavirüs vakaları nedeniyle ertelenen Ankaragücü-Hatayspor maçı oynancak.

Bu sezon ligde, ilk galibiyetini 12. haftada Konyaspor'a karşı alan Ankaragücü, haftalardır gelen puan kayıplarının ardından ilk kez güldü. Ankara ekibi, 5 puanla 21. sırada bulunuyor. Hatayspor ise Galatasaray'a yenilmesinin ardından oynadığı son 2 maçını da kazandı. Ligde, 10 maça çıkan Hatay ekibi, 18 puanla 8. sırada yer alıyor.

Ankaragücü- Hatayspor maçı Eryaman Stadı’nda oynanacak ve 16.00’da başlayacak. Maçı tartışmaların adamı Hüseyin Göçek yönetecek.

ANKARAGÜCÜ'NDE 8 EKSİK, 2 ŞÜPHELİ

Zorlu maç öncesi Ankaragücü’nde önemli eksikler var. Geçtiğimiz hafta korona testleri pozitif çıkan 5 oyuncu maçta yer alamayacak. Son 2 hafta kadroda yer alamayan Erdi ise Mustafa Dalcı görev vermesi halinde maçta yer alacak. Michal Pazdan sakatlığı, Bolingi ise kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Alper Potuk ise kadro dışında kalmıştı.

Başkent ekibinde Börven ve Lukasik ise ağır bir grip geçirmeleri nedeniyle maçta oynayıp oynamayacakları belli değil. Bu oyuncuların son durumu maç saati belli olacak.

Ankaragücü’nün maça muhtemel şu on birle çıkması bekleniyor.

Ricardo- Kitsiou, Atakan, Sarlija, Pinto- Lukasik, Assane- Saba, Çekiçi, Paintsil- Börven.

Yukarıda belirttiğimiz gibi Lukasik ve Börven’in oynamaması durumunda Erdi ve Emre Güral’ın ilk 11’de yer almaları bekleniyor.

MUSTAFA DALCI SPORANKİ'YE KONUŞTU

Ankaragücü Kulüp antrenörü Mustafa Dalcı, Atakaş Hataysppor maçının öncesinde Sporanki’ye konuştu. Konyaspor, maçını kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirten Dalcı, “Konyaspor maçının çok zorlu bir maç olacağını biliyorduk. Ama bizde kendimizce önlemlerimizi almış, hazırlıklarımızı ona göre yapmıştık. Maçtan önce dediğim gibi zor günler geçiren camiamızı biraz olsun sevindirmek istediğimizi söylemiştik. Konyaspor’u yenerek taraftarlarımızı sevindirdik” dedi.

Atakaş Hatayspor maçına da değinen Dalcı, “Kolay maçın olmadığı bir ligdeyiz. Bu sezon Süper Lige gelmesine rağmen iyi bir ivme yakalayan rakiple karşılaşacağız. Biz son galibiyetle oldukça morallendik. Motivasyonumuz bir kat daha arttı. Beni daha da sevindiren takımın ortaya koyduğu mücadele ve birliktelikti. Tüm takımın maç sonu birbiriyle nasıl kenetlendiğini herkes gördü. Keşke taraftarımız stadyumda olsaydı da bu coşkuyu birlikte yaşasaydık. Biz artık bu birlikteliği gösterip Hatayspor maçından da 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Zorlu bir serinin ilk maçını Cumartesi geçtik, şimdi Hatayspor maçını düşünüyoruz. Bu maçta önemli eksiklerimize rağmen sahaya çıkıp Ankaragücü’ne yakışır mücadelemizi sergileyeceğiz. Kazanmak için her şeyi yapacağız.” İfadelerini kullandı.

SPORANKİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER