© Sporanki 2010

Hükmen yenilgi kararını değerlendirdiler

Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Murat Cavcav ve Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, hükmen yenilgi kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yeni düzenlemeye sıcak bakmadıklarını söyledi.

Cavcav, koronavirüsten etkilenmeleri sebebiyle maça çıkamayacak takımların hükmen yenik sayılması fikrine sıcak bakmadıklarını belirtip, pozitif vakaların gizlenmesi durumunda sorumluluğun kime ait olacağını sordu. Kararı eleştiren Cavcav, şöyle konuştu:

“Bu kararın adil olduğunu düşünmüyorum. Hükmen yenilgi, kulüplerin üzerine düşen sorumlulukları yapmaması durumunda başvurulacak en son seçenek olmalıdır. Salgın sürecinde zaten mağdur olan kulüplerin bunun üstüne bir de cezalandırılması bana hiç mantıklı gelmiyor. Futbolda bazı durumlar vardır. Örneğin denir ki hem penaltı kararı hem kırmızı kart olmaz. Yani iki ceza birden uygulanmaz. Aynı durumun bu konuda da geçerli olması gerekir. Ben, 27 futbolcum pozitif olmuş buna mı üzüleyim, üstüne bir de hükmen mağlup sayılacağım ona mı üzüleyim? Bir iki oyuncu pozitif çıktığında onların kondisyon durumunu, takımlar idare edebiliyor ama 27-28 futbolcu pozitif çıkmış ve ne zaman, hangi halde geri döneceği de belli değil.” dedi.

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Türkiye Futbol Federasyonu’nun hükmen yenilgi kararını değerlendirdi. Mert, “Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileri ile Türkiye Futbol Federasyonunu yetkilileri arasında yapılan toplantıda, başkan Nihat Özdemir bunu söylemişti. Eksiklik durumunda alt yapıdan A takıma oyuncu alınabilecek. Liglerin de bir şekilde bitirilmesi gerekiyor. Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle, liglerin 17 Mayıs’ta bitmesi lazım. Her hafta 3-4 covidli futbolcu ile mücadele ettik. Bazen bu 7-9 seviyesine çıktı. Bu hastalığın bir de karantina süreci var. Bu süreç sonrası bazı oyuncular kendini iyi hissetmediği için oynayamıyor. Bu sürece alıştık. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullanıd.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER