© Sporanki 2010

İlk resmi yenilgi !

Spor Toto 1. Lig’in şampiyonluk adaylarından MKE Ankaragücü, 11. haftada, zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta, Eyüpspor’a deplasmanda 2-0 yenildi. Sarı-lacivertliler, bu sonuçla 24 puanda kalırken, Eyüpspor puanını 23’e yükseltip, liderlik yarışında kritik bir engeli kayıpsız geçti.

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası maçında rakiplerini eleyen iki takımın kapışmasında, iki taraf da pozisyon bulmakta zorlanırken, ev sahibi takım maçın sön bölümünde uzun menzilli iki füze ile rakibini devirmeyi başardı. 38 yaşındaki Umut Bulut, 81. dakikada, eski takımı Ankaragücü kalesine ceza alanı dışından bir şut yollayıp, Eyüpspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu golde, biraz ileride yakalanan kaleci Akın’ın da hatası vardı. Ankaragücü, yediği golün şokunu üzerinden atmaya çalışırken, bu kez 85. dakikada Muhammed, yine ceza alanı dışından sert vurup topu köşeden ağlara gönderdi ve bu golle ev sahibi takım maçtan 2-0 galip ayrıldı.

 

YENİ SEZONUN İLK RESMİ YENİLGİSİ

 

Ankaragücü bu futbol mevsiminde ligde 11, Ziraat Türkiye Kupası’nda bir olmak üzere 12 resmi maça çıkarken, sezondaki ilk yenilgisini Eyüpspor karşısında aldı. Sarı-lacivertliler, aynı zamanda ilk kez deplasmandan puansız dönerken, bu sezon dış sahada ilk defa bir 90 dakikayı gol atamadan tamamladı. 4 haftadır galibiyet alan Ankaragücü’nün (Bursaspor, BŞB Erzurumspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor ve Manisa FK) serisi, İstanbul’da son buldu.

Ankaragücü ile Eyüpspor, 7. kez karşılaşırken, ev sahibi takım rakibine karşı ikinci galibiyetini yine iç saha maçında ve yine gol yemeden kazandı. Başkent ekibi diğer maçlarda 5 kez kazanırken, tarafların hiç berabere kalmama geleneği, önceki günkü mücadelede de sürdü.

 

TARAFTARDAN AATIF VE NADİR’E TEPKİ

 

Eyüpspor karşısında alınan yenilgi, camiayı üzerken Ankaragücü taraftarları, özellikle ikinci yarıda yapılan oyuncu değişikliklerine ve oyuna giren futbolcuların katkı verememesine tepki gösterdi. Sarı-lacivertliler, Aatıf ve Nadir’e görev verilmesinden sonra takımın hücumda beklenen etkiyi yapamadığını bunun yanı sıra derincinin de düştüğünü ileri sürdü ve bunun sonucunda da gollerin geldiğini iddia etti. Başkent ekibinin en çok golü atan ismi Eren, bu maçta sahada olduğu süre içinde etkisiz kalırken, Ariyibi, Owusu, Murat Uçar ve Zahid gibi isimler de beklentilerin uzağında bir performans sergiledi.

MKE Ankaragücü ligin 12. haftasında sezon başından bu yana yarışı önde götüren Bereket Sigorta Ümraniyespor ile başkentte karşılaşacak.

 

İSTATİSTİKLER SONUCA ETKİ YAPMADI

 

Ankaragücü, deplasmanda Eyüpspor’a 2-0 yenilip, yarışta sendelerken, maç içinde bir çok istatistikte önde olmasına rağmen bunu sonuca dönüştüremedi. Sarı-lacivertliler, özellikle gol yollarında başarılı olamayınca maçtan puansız ayrıldı.

Deplasmanda oynamasına rağmen, topla daha fazla sahip olan, daha fazla korner atan, daha fazla pas yapan ve daha fazla ceza sahasın orta gönderen Başkent ekibinin bu çabaları sadece istatistiklerde kaldı.

Maçın belirleyici istatistiği, isabetli şut oldu. 10 isabetli şutun 6’sında isabeti tutturan Eyüpspor, 2 gol atarken, Ankaragücü 6 şutun ancak birinde isabet kaydetti.

Sarı-lacivertli ekibi yenilgiden kurtaramayan istatistikler şöyle.

Topla oynama: yüzde 46.4 Eyüpspor, yüzde 53.6 Ankaragücü, korner: Eyüpspor (1), Ankaragücü (6), pas: Eyüpspor (440), Ankaragücü (501), pas isabeti: Eyüpspor (yüzde 79.5), Ankaragücü (yüzde 83.8), orta: Eyüpspor (12), Ankaragücü (16), isabetli orta: Eyüpspor (yüzde 25), Ankaragücü (yüzde 18.8)

Kaynak: Hürriyet Ankara 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER