© Sporanki 2010

İsmet Taşdemir: "Şu an nefes almakta zorlanıyoruz"

İsmet Taşdemir: "Şu an nefes almakta zorlanıyoruz"

Arkadaşımız Didem Çam; Keçiörengücü maçı öncesinde Osmanlıspor teknik direktörü İsmet Taşdemir'le görüştü. 

Osmanlıspor, başkent derbisinde gülen taraf olmak istiyor
Osmanlıspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir Ankara derbisi için, “İki takımın da kazanabileceği, güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Eğer, yenemiyorsak da yenilmeden ayrılmamız gerekiyor” dedi
TFF 1’inci Lig’in 19’uncu haftasında sahasında Keçiörengücü ile karşılaşacak olan Osmanlıspor’da teknik direktör İsmet Taşdemir, karşılaşma öncesi önemli açıklamalarda bulundu.
“KEÇİÖRENGÜCÜ BU SENE ÇOK BÜYÜK SES GETİRDİ”
Keçiörengücü’nün iyi bir takım olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı, başkent derbisi için ise her iki takımın da kazanabileceğine vurgu yaptı.
“Rakibimiz, lige bu sene çıkmış olmasına rağmen hakikaten çok büyük ses getirdi” diyen Taşdemir, “Keçiörengücü, 2,5 senedir aynı hocayla devam ediyor. Takımın belli bir sistemi var. O sistemden de hiç şaşmıyorlar. Bunu da futbol anlamında çok doğru yapıyorlar. Dolayısıyla da başarılı oluyorlar. İki takımın da kazanabileceği, güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Tabii, sonuç kestirmek zor. Eğer, yenemiyorsak da yenilmeden ayrılmamız gerekiyor. Bizim için bu çok önemli” diye konuştu.
“BURAYA GELİRKEN KULÜBÜN DURUMUNU ÇOK İYİ BİLİYORDUK”
Osmanlıspor’un sıkıntılı durumunu bilerek geldiklerinin altını çizen İsmet Taşdemir, “Kulübün durumu belli, oyuncuları belli, transferi de kapalı. Osmanlıspor’u tercih ettiğimizde takımın durumu belliydi yani. Buna rağmen, ‘Ya işte transfer açılmadı, takım çok kötü’ gibi bir serzenişte hiçbir zaman bulunmadık, bulunmayacağız da. Çünkü, biz buraya gelirken de bu kulübün durumunu çok iyi biliyorduk. Transferi kapalı ve alt yapıdan gelen oyuncularla yoluna devam ediyor. Hatta günler çakışmadığı zaman, A takım kadrosunda olup ya da oynayıp 2 gün sonra U19’da oynayan oyuncularımız dahi var. Dolayısıyla işimiz zor. Onun da farkındayız” şeklinde konuştu.
HEDEF LİGDE TUTUNMAK
Zor şartlar altında başarılı olabilmenin öneminden bahseden teknik direktör İsmet Taşdemir, hedeflerinin ise ligde tutunmak olduğunu söyledi. Takımdaki genç oyuncuların yeteneğine de dikkat çeken Taşdemir,şunları kaydetti:
“Takımımızda, inanılmaz yetenekli genç oyuncu grubu var. Bu oyuncu grubunu, takımda görev almadan önce de seyretmiştim. Kendilerine çok inandım. Bu işi başarabileceklerine, sıkıntıda olan diplere yaklaşan bu takımı kümede bırakabileceklerine çok inandım. O yüzden de geldim ve bu savaşın içine girdim. İşimiz kolay değil ama sadece futbol değil, hayatın hiçbir alanı artık kolay değil. Zorlukların üstesinden geldiğiniz zaman hayatın tadı, yaptığınız işin zevki oluyor. Bu sene, takım olarak ligde tutunmamız lazım. Bulunduğumuz yeri korumamız gerek. Bunu yapabilirsek de başarılı olmuş oluruz. Ortam neyi gerektirirse gerektirsin fark etmez. Ben bulunduğum her ortamda başarılı olmak istiyorum. Çok daha zor şartlarda başarılı olunduğunda, ben kendimi daha mutlu hissediyorum.”
“ŞU AN NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUZ”
Ankara derbisinde takımı yalnız bırakmayan taraftarlara iyi bir futbol izleteceklerini dile getiren deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Seyirci potansiyelimiz olmadığı için sahamızda ya da deplasmanda oynamak bizim için çok fark etmiyor açıkçası. Kendi sahamızda, sanki seyircisiz maça çıkar gibi çıkıyoruz. En azından deplasmanlarda seyirci oluyor, atmosfer oluyor. Önümüzdeki haftalarda Bursaspor, Erzurumspor gibi şampiyonluk yarışında olan takımlarla içeride oynayacağız. Giresunspor da alttan geliyor, onlarla da sahamızda oynayacağız. Onların taraftarlarıyla güzel bir ortam olacağını düşünüyorum. Şu an nefes almakta zorlanıyoruz, yavaş yavaş nefes alıyoruz. Biz de o zamana kadar derin bir nefes alabilirsek o maçların havası da atmosferi de daha farklı olur diye düşünüyorum. Ankara derbisine taraftarımızın da gelmesini isterim ama biraz zor. Stat yakın olsa belki gelirler derim ama stat da uzak. Stada gelenlere iyi futbol seyrettirmeye çalışacağız. En azından iyi futbol izlemek isteyenleri maçımıza bekliyoruz.”

Röportaj: Didem Çam

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER