© Sporanki 2010

İstanbulspor-Ankaragücü maçlarında rakamlara yansıyanlar...

  1. İstanbulspor, Ankaragücü ile oynadığı son 15 Süper Lig maçının sadece birini kazanabildi (4B 10M).
  2. İstanbulspor'a konuk olduğu son yedi Süper Lig maçının altısını kazanan ve tek yenilgisini gol atamadığı tek karşılaşmada alan Ankaragücü (Nisan 2003'te 0-1), bu deplasmana yaptığı daha önceki 15 ziyaretin sadece ikisinden galibiyetle ayrılabilmişti (10B 3M).
  3. Ankara takımlarını konuk ettiği son iki Süper Lig maçını kaybeden İstanbulspor (vs Ankaragücü & Gençlerbirliği), lig tarihinde başkent temsilcilerinden üst üste üç iç saha yenilgisi almadı.
  4. İstanbul takımlarıyla oynadığı son altı Süper Lig maçını en az ikişer gol yiyerek kaybeden Ankaragücü, lig tarihinde sadece bir kez İstanbul temsilcilerine rakip olduğu üst üste yedi karşılaşmadan puansız ayrıldı (Ağustos 2005-Eylül 2006 arasında).
  5. Bu sezon seyircisi önünde henüz maç kazanamayan İstanbulspor (1B 2M), Süper Lig tarihinde mücadele ettiği hiçbir sezonun ilk dört iç saha karşılaşmasını galibiyetsiz geçmedi.
  6. Süper Lig'de çıktığı son dokuz deplasman maçını kazanamayan Ankaragücü (2B 7M), dış sahadaki son galibiyetini Mart 2021'de konuk olduğu bir diğer İstanbul takımı Fatih Karagümrük'ü 1-0 yenerek aldı .
  7. Bu sezon Süper Lig'de en fazla kafa golü yiyen iki takım bu maçta karşı karşıya geliyor: İstanbulspor & Ankaragücü (4).
  8. Valon Ethemi bu sezon yaptığı gol katkısıyla (2 gol & 1 asist) İstanbulspor'un Süper Lig'de topladığı sekiz puanın beşini kazandıran oyuncu oldu (%63).
  9. Ankaragücü'nün bu sezon Süper Lig'de attığı gollerin %57'sinde Tolga Ciğerci'nin doğrudan katkısı var (1 gol & 3 asist).
  10. İstanbul takımlarına konuk olduğu son sekiz Süper Lig maçını kazanamayan Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan (2B 6M), bu seriden önceki iki karşılaşmalık süreçte İstanbul Başakşehir (5-1) ve Kasımpaşa'yı (4-1) mağlup etmişti (Hatayspor'un başında).

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER