© Sporanki 2010

İyi futbol, iyi futbolcularla oynanır

İyi futbol, iyi futbolcularla oynanır

Süper Ligin ikinci yarısının açılış maçında Ankaragücü, İH Konyaspor’a uzatma dakikalarında yediği golle 1-0 mağlup oldu.

Maçın ardından yapılan basın toplantısında Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Kaplan, maçta yaşananları yorumlamaya çalıştı.  Kaplan, 3. bölgede etkisiz kaldıklarını ve 1 tane bile pozisyona giremediklerini belirtti. Bu özeleştirinin peşine çok fazla söylenecek bir şey yok. Sadece birkaç ilave yapmak istiyorum.
Futbolda bütün dünya tarafından bilinen bazı gerçekler vardır. Örneğin “Atamaya atarlar” en meşhurudur. Başka biri de “İyi futbol, iyi oyuncularla oynanır” söylemidir.
Buda çok doğru bir söylem. Ankaragücü iyi oynamadı. Ama iyi oyun konusunda çok da iyimser olmamak lazım. Çünkü Ankaragücü’nün elinde iyi biri oyuncu grubu yok. Süper Lig ayarında 5 en fazla 6 oyuncu var. Onlarda verimsiz.
Takımın fizik kondüsyon açısından fazla sıkıntısı yok. Son 3 maçın son anlarda kurtarılması bunun göstergesi. Ancak teknik ve taktik açıdan sıkıntılar var. Kalite olayı ise ful sıkıntı. Örneğin maç 0-0. 80.dakikaya doğru geliyoruz. Hasan Kaya sağdan topu alıyor, önü boş. Girip vuracak. Ya gol olur, ya olmaz onu bilemem. Ama gerekeni yapmak zorundasın. Kalite yetersiz kalınca olmuyor. Topun üzerine basıyor. Alper sağa sola koşturup duruyor. Ama koşmak yetmez. Sen gol bölgesi oyuncususun. Kaleye yakın oynayıp gol arayacaksın. Aldığın topu ezmeyeceksin. Şutu yok, çalımı yok, olumlu bir pası yok. Alper ve Hasan’ın bulduğu şu şans öyle herkese gelmez. Ama kullanamıyorlar.
Sadece onlar değil. Yere göge sığdıramadığımız Oscar Scarione eski kimliğine bürünmüş. Canteros zaten kafada bitirmiş gibi. Moke ligin kalitesiz yabancılarından, Faty takıma katkısız. Kaptan Sedat artık yaş sorunu yaşıyor. Çok güvenilen diğer oyuncularda verimsiz olunca yapacak bir şey kalmıyor. Mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Üstelik kaybettiğin takımda lige asla hazır görünmeyen, sadece takım olma yolunda önemli işler yapan bir takım.
Şimdi düşünüyorum. Mustafa Kaplan zaten kendi kendilerini eleştirme dürüstlüğünü gösterdi. Peki bu kadronun başında acaba başka bir hoca olsa farklı bir şey olur muydu? Bence fark etmezdi.
Üretkenliği olmayan, kaliteden uzak, hücumda hiçbir olumlu varyasyona giremeyen, kişisel becerileri zayıf bir takımın maç kazanma olasılığı çok çok düşüktür.
Ne demiştik yukarıda İyi futbol, iyi oyuncularla oynanır. Ankaragücü iyi oynayamıyor. Daha önce defalarca yazdık. Transfer yapılmazsa bu takım düşer dedik. Sözümüzün arkasındayız. Dost acı söylermiş. Biz dost olarak söyleyelim de kim ne düşünürse düşünsün.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER