© Sporanki 2010

Kanatlar da devreye girerse Ankaragücü doğru yolda

Kanatlar da devreye girerse Ankaragücü doğru yolda


Süper Lig'de, 2020-2021 sezonunun 3.haftasında deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile karşılaşan Ankaragücü, toparlanmış bir görüntü ile zorluk derecesi yüksek olan bu deplasmandan 1 puanla ayrılmayı başardı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Ankaragücü'nün mutlak üstünlüğüyle geçti. İlk hafta oynanan BB. Erzurumspor maçından daha derli toplu bir görüntü ortaya koyan Ankaragücü, hücumda da etkili bir görüntü çizdi.
11.dakikada Luka Adzic'in ortasını Bolingi gole çevirse, Ankaragücü'nün ilk yarıyı 1-0 bitirmesi işten bile değildi ama, Bolingi'nin yumuşak kafa vuruşunda, Sivasspor kalecisi Mamadou Samassa topu ayaklarıyla çizgide karşıladı ve ilk yarı golsüz beraberlikle sona erdi.
İlk yarıdaki etkili hücum görüntüsünün aksine ikinci yarıda oyunu - nedenini anlayamadığım şekilde- kendi yarı sahasında kabul eden ve geriye çekilen Ankaragücü, bu süreçte de stoperler Michal Pazdan ve yeni transfer Erdi Dikmen'in uyumlu görüntüsüyle kalesinde gol görmedi ve böylelikle karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi.
Bu sonuçla birlikte Ankaragücü, Sivas gibi zor bir deplasmandan puanla dönerek, sezonun ilk puanını elde etti.
Her ne kadar karşılaşmalar seyircisiz de oynansa, Sivasspor gibi kaliteli bir kadroya sahip bir takım karşısında deplasmanda alınan her puan, altın değerindedir ve kazançtır.
Sivasspor karşılaşmasında öne çıkan ve hayal kırıklığı yaratan oyuncu performanslarına ve takımdaki eksik noktalara değinecek olursak...
Ankaragücü'nde yeni transferlerden gözüme çarpan en iyi isimler; Michael Pazdan'ın stoper'deki partneri olarak görev yapan Erdi Dikmen ve 8 numara pozisyonunda oynayan ofansif yönü kuvvetli Assane Diousse oldu.
Sivasspor karşılaşmasıyla birlikte Süper Lig'deki ilk maçına çıkan Erdi, genç yaşına rağmen gayet oturaklı bir görüntü ortaya koydu. Mücadele gücü yüksek, adamını iyi savunan ve hava toplarında etkili bir stoper. Sol ayaklı oluşu da, kendisine kariyerinde avantaj sağlayacak bir diğer özellik. Bu maçtaki performansını sezon geneline yayabilirse, sezon sonu Erdi için çok olumlu şeyler konuşabiliriz. Futbola sol bekte başladığı için gerektiğinde o mevkide de kullanılabilecek bir oyuncu.
Stoper'de Erdi'ye eşlik eden Michal Pazdan'ı da çok beğendim. Kritik anlarda, kritik müdahalelerde bulundu.
Stoper bölgesiyle ilgili olarak bir başka tespitimi de sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yeni transfer Sarlija'nın sakatlanmasıyla nedeniyle, son maçlarda gözden düşen Ante Kulusic'in yeniden kazanılması gerektiğine inanıyorum. Sivasspor maçında hem Pazdan, hemde Erdi Dikmen'in performansı çok iyiydi ama ikisi de sol ayaklı stoper. Sezon genelinde, iki tane sol ayaklı stoperin sıkıntı yaratabileceğini düşünüyorum.
Erzurumspor maçında, sol kanat bölgesinde iyi bir performans sergileyerek taraftarlardan geçer not alan, bir diğer yeni transfer Luka Adzic'i bu maçta hiç beğenmedim. Hücumda çok silik kaldı. Ancak, sezonun ilk haftalarında bu denli iniş çıkışlar her takımda yaşanabilir. Fazla büyütmemek gerekiyor.
Ankaragücü'nün yeni santraforu Jonathan Bolingi, Erzurumspor maçının aksine Sivasspor maçında toparlanma sinyalleri verdi. Ancak, Ankaragücü'ne mutlaka kalitesi tartışılmayacak bir golcü transferi gerekiyor. Şahsi fikrime göre,şu an hala boşta olan Papiss Cisse bu bölge için biçilmiş kaftan. Tecrübeli ve son vuruşları iyi bir santrafor. Herhangi bir takımla anlaşamaması durumunda, transferin son günlerinde takıma katılabilir diye düşünüyorum.
Yeni transferlerden, 10 numara olarak takıma katılan Alper Potuk ve sol kanat oyuncusu Joseph Paintsil'in form durumları henüz yeterli düzeyde değil. Milli ara kendilerine iyi gelecektir diye düşünüyorum. Alper Potuk’a moral destek ve süre verilmelidir.
Erzurumspor maçına oranla Sivasspor maçında, Ankaragücü takımını biraz daha derli toplu gördüm. Savunmada ve hücumda ne istediğini bilen bir yapıya sahiptiler. Eğer Ankaragücü yönetimi, bu takıma etkili bir 10 numara ve kalitesi tartışılmayacak bir golcü transferi yapabilirse, bu sezonun geçtiğimiz sezondan daha rahat geçeceğine inanıyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER