© Sporanki 2010

Kapalı halı saha yapımına talep gün geçtikçe artıyor...

KAPALI HALI SAHA YAPIMINA TALEP GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Müşterileriniz de sizler gibi açık alanlardan çok kapalı alanlarda spor yapmayı mı tercih ediyor? Böylesinin hem daha güvenli hem de müşteriyi daha mutlu ettiğini düşünüyorsanız kesinlikle haklısınız! Çünkü yapılan araştırmalara göre kapalı halı saha yapımı talebi günden güne artıyor. Bu artış da spor markalarını ellerinden gelenin en iyisini yapmaya teşvik ediyor.  

INTEGRAL SPOR’UN KAPALI HALI SAHA İMZASI

Kapalı saha denildiğinde aklınıza ilk olarak ne geliyor? Elbette futbol, değil mi? Spor markaları bu cevaba o kadar hazır ki! Kapalı sahaya olan talepten arttıkça onlar da kapalı halı saha yapımına odaklanmış durumda. Kıyasıya rekabet olan bu alanda her firma müşterilere muazzam hizmetler sunmaya çalışıyor. Kapalı halı saha yapımı alanında uzman firmalar arasında yer alan Integral Spor da deneyimli kadrosu, uzman ekibi, kaliteli ürünleri ve uzun garanti süreleri sayesinde müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya devam ediyor. Şimdi gelin Integral Spor CEO’su Yavuz Macit ile yaptığımız ve sizler için derlediğimiz röportaja bir göz atalım ve kapalı halı saha yapımı hakkında çok daha detaylı bilgi edinelim.  

KAPALI HALI SAHA NASIL YAPILIR?

A: Merhabalar Yavuz Bey. Öncelikle bizimle röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizlere birkaç soru yöneltmek istiyorum bugün. İlk sorum kapalı halı sahanın nasıl yapıldığı ve ne gibi özellikler taşıdığı olacak. 

CEO Yavuz Macit: Merhabalar. Kapalı halı saha, özel olarak sadece futbol için ürettiğimiz ürünlerdir aslında. Halı saha yapımı bizim için de özel bir alandır. Sentetik çim halı zeminler kullanırız, bölgeye göre statik hesaplamalar yaparız ve demir konstrüksiyonu oluştururuz. Bu sayede spor severlere hem güvenli hem de konforlu bir alan yaratırız. 

A: Peki Yavuz Bey, halı saha yapım maliyeti hakkında net bir şey söylememiz mümkün mü? 

CEO Yavuz Macit: Bu sıklıkla sorulan bir soru aslında ancak ne yazık ki net bir cevap vermem mümkün değil. Çünkü aslında işlem yapılacak her alanın metrekaresi ve yapısı farklıdır. Bundan dolayı, ancak uzman ekiplerimiz tarafından gerekli ölçüm ve işlemler yapıldıktan sonra fiyat bilgisi verebiliyoruz. Dileyen müşterilerimiz bize ulaşarak işlem yaptırmak istedikleri alanı inceletebilir ve ardından net bir halı saha yapım maliyeti alabilirler.  

SUNİ ÇİM MONTAJI HALI SAHALARIN OLMAZSA OLMAZLARINDAN BİRİSİ

A: Her ürünün bir yapım aşaması vardır, değil mi? Peki, halı saha yapım aşamalarını bizim için özetleyebilir misiniz?

CEO Yavuz Macit: Halı saha yapımında en temelde 4 aşamadan söz etmemiz mümkün: Altyapı aşaması, demir konstrüksiyon, suni çim montajı ve aydınlatma sistemi. Bu 4 adım doğru bir şekilde takip edildiğinde inanın muazzam ürünler ortaya çıkıyor. Altyapı çalışması yaparken öncelikle zeminin kot düzenlemesini yapıyoruz. Ardından, elde ettiğimiz kotlara göre hatıl beton kazısı yaparak alana etriyeler kullanarak hatıl beton döküyoruz. Elbette beton dökmeden önce alana ankaraj boruları yerleştiriyoruz. Demir konstrüksiyon aşamasında ise alana sac flanşlar uyguluyoruz. Uygun görülen göz aralığında tel örgü ve tavan ağı montajı yapıyoruz. Böylece aslında halı sahaya son şeklini veriyoruz. Suni çim montajı -ki en çok yaptığımız işlerden birisi- halı sahanın olmazsa olmazlarından birisi. Suni çim montajı, kaliteli ürünlerle doğru şekilde yapıldığında ileride hiçbir sorun çıkarmıyor.  Son olarak da aydınlatma sistemleri üzerinde çalışıyoruz. Elbette kimse karanlıkta futbol oynamak istemez. 400W projektörler veya 150-200W LED projektörler kullanarak alanın olabildiğince aydınlanmasını sağlıyoruz. Son düzenlemeleri yaptıktan sonra ürünü teslim edilmeye hazır hale getirmiş oluyoruz.  

ÖNCELİĞİMİZ KALİTELİ ÜRÜN, KALİTELİ HİZMET

A: Peki kapalı halı saha yapımı için önem verdiğiniz noktalar nelerdir? 

CEO Yavuz Macit: Açıkçası her üründe olduğu gibi bizim önceliğimiz kaliteli ürün, kaliteli hizmet. Her üründe olduğu gibi halı saha yapımında da öncelikli gerekli incelemelerin yapılması gerekiyor, aksi halde bir işe bir anda başlamak hayal kırıklığı ile sonuçlanabiliyor. Biz ürünlerimi FIFA standartlarına uygun şekilde üretmeye ve montajlamaya özen gösteriyoruz. Bu sayede yurtdışında ve yurtiçinde en kaliteli ürünleri müşterilerimizle buluşturuyoruz. Ürünlerimizin yapım aşamasında teknolojiden yararlanmak da olmazsa olmazlardan. Örneğin projelerimizi dijital platform üzerinde çiziyor ve onay alındıktan sonra üretim aşamasına geçiyoruz. Önem verdiğimiz bir diğer nokta ise insan sağlığı. Ürünleri deprem ve afetlere karşı dayanıklı olarak monte ediyoruz. 

A: Yavuz Bey çok teşekkür ediyoruz. Son bir sorumuz daha olacak. Sizce halı saha yaptırmak isteyenler nasıl bir yol izlemeli ve ne yapmalılar? 

CEO Yavuz Macit: Öncelikle hiçbir işlem yaptırmadan önce kesinlikle iyi bir araştırma yapılması taraftarıyım. Halı saha yaptırmak isteyen kişiler ancak bu şekilde hem kaliteli hem standartlara uygun hem de bütçe dostu ürünlere sahip olabilirler. Bilgi ve deneyim sahibi bir şirket ile çalışmak elbette ki çok daha avantajlı olacaktır. Kimse ürünü teslim aldığı gün ürünle ilgili bir sorun çıksın istemez. Bundan dolayı, araştırma yapmak ve deneyimli şirketler tercih etmek, sizi hayalinizdeki ürüne yaklaştırır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER