© Sporanki 2010

Kavaklıderespor Türkiye ikincisi

Kavaklıderespor U 17 takımı Türkiye ikincisi oldu. Ankara’nın köklü spor kulüplerinden Kavaklıderespor başarılarına bir yenisini daha ekleyerek 2022-2023 Futbol Sezonu Türkiye İkincisi olma başarını gösterdi. U17 kategorisinde normal sezonu Ankara Şampiyonu olarak tamamlayan ve Türkiye Şampiyonası’nda başkent Ankara’yı temsil eden Kavaklıderespor, Aksaray’da oynanan U17 Türkiye Şampiyonası yarı final mücadelesinde, Salihli Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Finaldeki rakibi ise yarı finalde İstanbul temsilcisi Dolayobaspor’u penaltılarla 5-4 geçen Elazığ İl Özel İdarespor oldu.

FİNAL MAÇINDA NORMAL SÜRE BERABERE TAMAMLANDI

Kavaklıderespor final maçında Elazığ İl Özel İdarespor ile Aksaray Dağılgan Stadı'nda karşı karşıya geldi. Elazığ temsilcisi 9. dakikada Sefa Doğan’ın golü ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmada ilk 45 dakikayı Elazığ temsilcisi 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran başkent ekibi Kavaklıderespor 64. dakikada Vedat Kazcı’nın golü ile skorda eşitliği sağladı. Maçın normal süresi 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Türkiye Şampiyonunun belirlenmesi için seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonucunda Elazığ İl Özel İdarespor, Kavaklıderespor’a karşı 13-12 galip gelerek Türkiye Şampiyonu oldu. Başkent temsilcisi Kavaklıderespor ise Türkiye İkincisi oldu. Karşılaşma sonrasında Kavaklıderesporlu oyuncular göz yaşlarına hakim olamazken, Kavaklıdere oyuncuları, teknik ekip ve aileler büyük üzüntü yaşadılar.

U 17 Türkiye Şampiyonası finallerinde İstanbul Dolayobaspor üçüncü olurken, Manisa Salihli Belediyespor ise Türkiye dördüncüsü oldu.

Final maçı sonrasında dereceye girenlere kupa ve madalyaları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Müdür Yardımcısı Hatip Çopur ile Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız tarafından törenle takdim edildi.

BAŞKAN CÜREBAL: MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Kavaklıdere Spor Kulübü Başkanı Fatih Cürebal, gazetemize yaptığı açıklamada Türkiye şampiyonluğunu çok istediklerini ama ikinci olmanın da önemli bir başarı olduğunun altını çizerek, “Başkentimize uzun zamandır gelmeyen Türkiye Şampiyonluğunu getirmek isterdik ama olmadı. 2.lik de büyük bir başarı diye düşünüyorum. Çok istedik fakat olmadı. Önümüzdeki seneler bu uğurda mücadelemizi sürdüreceğiz inşallah. Emeği geçen futbolcu kardeşlerimi ve tüm ekibimi kutlarım“ diye konuştu.

Elazığ İl Özel İdarespor: 1 Kavaklıderespor: 1

Saha: Aksaray Dağılgan Stadı

Hakemler: Emre Nağaç***, Ercat Çat***, Artuğ Kutlu***

Saha Komiseri: Uğur Kaya

Elazığ İl Özel İdarespor: Habib***, Ali Egeha***, Miraç***, Burak Çelik***, Burak Akbulut***, M.Sefa****, Berat Ebrar***, Asilhan****, Muhammet***, Bünyamin***, Muhammed Arda***

Teknik Sorumlu: Zafer Keskin

Kavaklıderespor: Okan***, Berkay***, Mithat Mert***, Taha Yasin***, Arda***, Vedat****, Görkem Salih***, Hasan***(Ataberk***), Göktuğ Berk*** (Muhammet Enes), Eren Kaya***, Mehmet*** (Baran***)

Teknik Sorumlu: Emrah Arslan

Goller: Dk. 9 Sefa Doğan (Elazığ İl Özel İdarespor), Dk. 64 Vedat Kazcı (Kavaklıderespor)


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER