© Sporanki 2010

Kazanın kral olun !

Kazanın kral olun !

ANKARAGÜCÜ'NE ÖZEL CANLI YAYINLAR HER ZAMAN SPORANKİ YOU TUBE KANALIMIZDA...

https://www.youtube.com/channel/UCjqarF0On0fDnQQvXMSYshw?view_as=subscriber

Çok ah vah çekmeye gerek var mı bilmiyorum. Malum Gaziantep’de kazanmamız gereken bir maçtı ama kazanamadık. Yani kaderden kaçılmıyor. Şanssızlık faktörü de devreye girince skoru döndüremedik. Topun da biraz istemesi lazım.

Kazanabilirmiydik ? Evet özellikle 46-65 arası oynanan oyunla kazanmayı hak etmiştik. Üstelik son 5 dakikada da kaçan önemli pozisyonlar var.

Şöyle bir bakıyorum. İlk yarıda Rodrigues’in şutu direkten döndü. İkinci yarıda Scarione, Kitsiou ve Michalak net 1’er pozisyonu harcadılar.

Demek ki pozisyona girmişiz, ama son vuruşları yapamamışız. Yapabilsek kesinlik 3 puanla dönerdik. Çünkü rakibin kaleyi bulan şutu bile yok. Tek şutları gol olmuş. O da penaltıdan.

Takıma bakarsak, Pinto yerini yadırgamış, Saba hayal kırıklığı, Gerson top ezme ustası, Orgill’de değişen bir şey yok.

Oscar ilk yarı kötü, ikinci yarı iyiydi. Ve genel anlamda takım ilk yarı kötü, ikinci yarıda iyiydi. Maçın ilk yarısını çöpe attık. Ayrıca çok yumuşak oynadık. Takımın biraz sertleşmesi lazım. Tabii bu sertlik oyun kuralları içinde olmalı.

Lukasik ve Atila Turan takımın en iyileriydi. Lukasik’e bayıldım. Hem ileri, hem geri fena çalıştı. Atila Turan’a nazar değmez inşallah !

Mustafa Reşit Akçay önce durdurup, sonra işi bitirmek istedi. Golü yemese Gerson direği nişanlamasa hedefini tutturmuş olurdu. Bu maçın özelinde sadece oyuncu değişikliklerini çok geç yapmasını eleştiririm. Özellikle Saba/Michalak değişimi ikinci yarı başında olabilirdi. Bir de Pinto’nun yerinde oynamamasına. Ama ona da biraz mecburdu. Çünkü Lukasik’in yanında adam yoktu. Faty, o bölgede tutmadı. Mecbur Pinto’yu oynattı. Miloş’tan ise çokdan umudu kestik.

Kaldı 7 maç.

İlk rakip Başakşehir. Şampiyonluğun en büyük adayı.
Şampiyon olurlarsa de hiç şaşırmam. Alanyaspor maçını izledim. 3 aylık araya rağmen gücünden hiç bir şey kaybetmemişler. Kulusiç’de yok, muhtemelen Faty oynayacak. Açık oynamamak lazım. Eğer ki Faty, açık alanda Cirivelli, Visca, Alexiç’le filan bire bir kalırsa vah o zaman halimize.

Takım kazanırsa herkes kral olur. Başakşehir, Trabzonspor’un da en büyük rakibi. O yüzden Mustafa Reşit Akçay’da o takımı çok ciddi analiz ediyordur. Tanıyordur. 

Mustafa Reşit Akçay’ın önünde güzel bir şans var. İyi tanıdığı bir rakibi yenerse takımı ligde tutar.

İşte herkese bir şans. Kazanmaktan başka çare yok.

Kazanın kral olun.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER