© Sporanki 2010

“Kemal Saka Spor ve Etkinlik Alanları” açılışı yapıldı

 

 

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka, merhum babası adına yaptırdığı Şehit Melih Garip Ünsal Ortaokulu Kemal Saka Spor ve Etkinlik Alanları kompleksinin hayırlı olmasını diledi.

 

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka’nın babası merhum Kemal Saka adına yaptırdığı Şehit Melih Garip Ünsal Ortaokulu Kemal Saka Spor ve Etkinlik Alanları kompleksi, düzenlenen törenle açıldı. 

 

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gerçekleştirilen Mamak Şehit Melih Garip Ünsal Ortaokulu Kemal Saka Spor ve Etkinlik Alanları  açılış törenine; Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Danışmanı Murat Kubat, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ağa Kurt, Genel Sekreter Attila Saka, Yönetim Kurulu Üyesi Emel Koç, Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka ve Ankara Kulübü Derneği Seymenleri katıldı.

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Okul Müdürü Sultan Acar yaptığı konuşmada; “Sporun teşviki, yaygınlaştırılması adına okulumuzun böyle bir spor kompleksine ihtiyacı vardı. Okullarda temel eğitim kadar spor eğitimi de çocuklarımızın gelişimleri açısından çok önemli. Bu anlamda rahmetli Kemal Saka adına yaptırılan ve okulumuza kazandırılan spor kompleksi için Halil Bahadır Saka’ya çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Halil Bahadır Saka da konuşmasında; “Öncelikle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.. Bu günün anlamına değer katan bir katkıda bulunmak istedim. Ortaöğretim okulunun bahçesine spor kompleksleri yaptırmaktaki amacım öncelikle farkındalık yaratmaktır. Araştırmalar, Spor salonlarında spor yaparak zihinsel ve bedensel gelişimlerini güçlendiren genç kitlelerin doğru hedeflere yönelmede, yılmadan güçlüklerle başa çıkma konusunda  daha başarılı olduklarını göstermektedir. Spor alanları tüm okullarda daha da yaygınlaştırılmalı. Bu anlamda Babam rahmetli Kemal Saka’nın anısına yaptırdığımız spor kompleksi ile çocuklarımızın gelişimine ve mutluluğuna bir katkımız olacaksa ne mutlu bana. Spor kompleksimiz hayırlı olsun. Bu projenin hayata geçmesi noktasında olumlu yaklaşım gösteren ve hep yardımcı olan Şehit Melih Garip Ünsal Ortaokulu yönetimine, bana destek olan Ankara Kulübü yönetimine ve Seymen kardeşlerime teşekkür ederim.. Babam Kemal Saka’nın ruhu şad olsun..” ifadelerini kullandı.

 

Saka, açılışı gerçekleştirilen Kemal Saka Spor ve Etkinlik Alanları içinde; zemin boyaması, pinpon masaları, voleybol, badminton, basketbol, futbol sahalarının yer aldığı bilgisini paylaştı, 24 Aralık tarihinde, annesi merhume Gülten Saka adına yine bu okulda yaptırdığı kütüphanenin açılışını gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi. 

 

Ankara Kulübü Derneği Seymenlerinin sunduğu gösteri, okulun 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerine renk kattı. Açılış töreni, plaket takdimi ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER