© Sporanki 2010

Korcan Çelikay: "Eldivenlerimi özledim"

Korcan Çelikay: "Eldivenlerimi özledim"

Ankaragücü kaptanlarından Korcan Çeşikay, Sabah Ankara'dan Vuslat Ay'a konuştu; “Bu zorlu süreçte sahip olduklarımızın değerini biraz daha iyi anlamışızdır diye umuyorum. Ben de en kısa sürede işime dönmek istiyorum, sahalara, futbola...”

Eldivenlerimi özledim
Yetkililerin sürekli evde kalın çağrısı yaptığı günlerde futbol camiası da kendini dış dünyayla izole etti. Koronavirüs nedeniyle ara verilen Süper Lig'de futbolcular evlerinde ligin yeniden başlamasını bekliyor. Kendilerini izole eden oyuncular bu süreçte neler yapıyor, günlerini nasıl geçiriyor ve sürecini nasıl değerlendiriyor? İlk konuğumuz Ankaragücü'nün tecrübeli kalecisi Korcan Çelikay. Ankaragücü'nün tecrübeli ve başarılı eldiveni Korcan da 'Evde Kal' uyarısını dikkate aldı. Korcan'ı cep telefonundan görüntülü aradık. Korcan dışarı çıkamadığı şu günlerde zamanı nasıl değerlendirdiğini SABAH Ankara'ya anlattı:

ZOR GÜNLER ELBET BİTECEK
Küresel olarak yaşadığımız bu Koronavirüs salgınından hepimizin sağlıkla çıkmasını diliyorum. Bu zorlu süreçte elbet bir gün bitecek. Hayatımız normale dönecek. Bu süreçte sahip olduklarımızın değerini biraz daha iyi anlamışızdır diye umuyorum. Ben de en kısa sürede işime dönmek istiyorum. Sahaları, eldivenlerimi özledim.
Ailemden ayrı tek başıma yaşıyorum. Dolayısıyla evde kalmak zorunda olduğumuz bu dönemde bütün işleri kendim yapıyorum. Evin ihtiyaçlarıyla birlikte yemeğimi temizliğimi kendim yapıyorum. Uzun süredir tek başıma yaşadığım için benim için zor olmuyor bu durum. Yemek konusunda fena sayılmam karnımı doyuruyorum. Normalde 3 öğün yiyordum. Antrenman öncesi, sonrası ve akşam yemeği şeklinde bu 2 öğüne düştü. Sabah ve akşam yiyorum sadece.

PEDAL ÇEVİRİYORUM
Formumu korumak için kuvvet ve kardiyo yapıyorum. Bizim işimiz fiziksel. Her gün aktif saha antrenmanları yaparken, şimdi evimizde formumuzu korumaya çalışıyoruz. Pedal çeviriyorum. Yer hareketleri yapıyorum. Bu süreç bittikten sonra vücudumuzu toparlamak için çok çalışmamız gerekecek.

KİTAP, FİLM, PUZZLE
Film, kitap, internet, sosyal medya ve puzzle tek başıma yapabildiğim, keyif aldığım şeyler. Evde vakit geçirmek zor olmuyor. Ailem İstanbul'da, onlar da evde kendi tedbirlerini aldılar. Sesli ya da görüntülü günlük görüşüyorum. Aynı şekilde takımdan arkadaşlarımla da konuşuyorum. Onlarda ellerinden geldiğince formda kalmak için çalışmalar yaptıklarını söylüyorlar. Ligin akıbeti ne olacağı belirsizliğini korurken fiziksel ve psikolojik olarak kendimizi en üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz.

VİRÜSTEN KORUNMAK MÜMKÜN
Panik virüse yardımcı olmaktan başka bir şey değil. Küresel olarak yaşadığımız bu Koronavirüs salgınından hepimizin sağlıkla çıkmasını diliyorum. Yaşadığımız endişe çok normal. Fakat alacağımız tedbirlerle bu virüsten korunmak mümkün. Tedbirsizlik ve panik bu virüse yardımcı olmaktan başka bir şey değildir. Zorunlu haller dışında dışarıya çıkmamak, evimizde kalmak, insanlarla yakın temasta bulunmamak ve kişisel hijyenimize dikkat etmek en etkili önlemle.

SAĞLIKÇILARI TAKDİR EDİYORUM
Bu süreçte ne yazık ki çalışmak zorunda olan insanlarımız da var. İşlerine gitmek zorunda olan insanlarımız var. Elimizden geldiğince onlara yardımcı olmalıyız. Bu bulaşıcı virüsle en yakın mücadele edenler sağlık çalışanlarımız. Onların emeklerini ve çabalarını takdir ediyorum. Bu süreçte her birey kendi sağlığını riske atarak görev yapıyor. Polislerimize, askerlerimize görevleri başında olan bütün insanlarımıza çok teşekkür ederim. Bu zorlu süreç elbet bir gün bitecek hayatımız normale dönecek. Bu süreçte sahip olduklarımızın değerini biraz daha iyi anlamışızdır diye umuyorum. Ben de en kısa sürede işime dönmek istiyorum sahalara, futbola... Eldivenlerimi özledim.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER