© Sporanki 2010

"Küme düşmeye giden yol burada başladı"

MKE Ankaragücü'nde kongre süreci yaşanırken, eski başkan Faruk Koca'dan bazı açıklamlar geldi. Halil Umut Meler ile yaşadığı olayın ardından başkanlığı bırakmak zorunda kalan Faruk Koca'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde; 

Şu anda kulübün vergi dahil borcu 10 milyon avro civarında.

Teknik direktör kongreye kadar kesinlikle açıklanmalı.

Son 10 haftada takımın düşeceğini ön gördüm, endişelerimi söyledim. Müdahale etmediğime pişmanım.  

Takım kümede kalsaydı kongreyi mayıs ayında yapacaktık.

Samsunspor yenilgisinin ardından teknik direktör Emre Belözoğlu ile yolların ayrılması gerektiğini yönetime ilettim.  

Benim en büyük hatam hiç müdahale etmememdi. Ara transfere itiraz ettim. Küme düşmeye giden yol buradan başladı, ara transferlere ısrarla karşı çıktım

Hocanın Kayserispor maçından sonraki istifasının doğru olmadığını söyledim ama Samsunspor maçından sonra hoca değişikliğinin mecburi olduğunu dile getirdim. Ne olursa olsun arkadaşlarla görüşüp bu transferlerin yapılmamasını sağlamalıydım.

Trabzonspor maçından önce de futbolcularla yemeklerde bir araya geldik, orada da talihsiz olaylar oldu. Oyuncularla teknik heyetin arası gerilmişti.

Pendikspor maçından önce arkadaşımdan 2 milyon dolar şahsi borç alarak, futbolcuların maaşlarını ödedim.  

İsmail Mert Fırat, hizmet etmeyi seven, elinden geleni yapan bir arkadaş. En büyük acıyı da şu anda o çekiyor. Onların yönettiği kulüp düştü. Aday olurlarsa maddi manevi elimden ne geliyorsa yaparım.

Öte yandan Başkent ekibinde kongre öncesi mevcut 2 aday görünüyor. Başkanlık görevini yürüten İsmail Mert Fırat kongrede aday olacak. Murat Ağcabağ'da adaylığnı resmen açıklamıştı. Ağcabağ 14 Haziranda tanıtım toplantısı yapacak. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER