© Sporanki 2010

Ligin durumu, transfer yasağı ve Ankaragücü !

Ligin durumu, transfer yasağı ve Ankaragücü !

Süper Ligde sezonun ilk yarısı sona erdi. Ankaragücü oynadığı 17 maçta 2 galibiyet 6 beraberlik, 9 yenilgi ile sezonun ilk yarısında 17.sırada ve düşme hattının göbeğinde yer aldı.
İstatistiklere fazla girmek istemiyorum. Çünkü moralim bozluyor. Sarı – lacivertliler olumsuz anlamda bir çok rakama sahip.
Geleceğe ve yapılması gerekenlere şöyle bir bakalım.
Ligin ilk yarısının ardından puan cetvelini incelediğimizde sezonun ikinci yarısı için bazı önemli veriler görebiliyorsunuz. 17 maçın ardından kendimce şunları ifade edebilirim.
Kayserispor kadro olarak çok daraldı. En az 8 transfer lazım. Yapılsa bile maya tutar mı? Zor. Prosinecki ile anlaşmaları artı getirisi olur. Ama bu kadro yapısıyla başarı gelmez.
Antalyaspor görüntü olarak kaliteden ve ligde kalmaktan çok uzak görünüyor. Thomas’la da yollar ayrıldı. Yeni gelecek hoca takıma ne derece katkı verir büyük muamma. Takıma mutlaka transfer yapılacaktır.
Konyaspor, güçlü bir yerel yapısı var önemli bir camia. Ama bir travma yaşıyorlar. Aykut Kocaman o kadar donuk duruyor ki bu takımına da sirayet etmiş durumda. Mutlaka transfer yapacaklardır. Ama ne derece toparlanırlar bilemem. Çünkü biraz kimya bozulmuş gibi.
Kasımpaşa salla başını al mağaşını havasında bir takımı görüntüsünde. Kimsenin kendini fazla kastığı yok. Rahat mı rahatlar.
Çaykur Rizepor da aynı görüntüde. Düşseler veya kalsalar çok kişinin de umurunda olmaz. Her an başkan ve teknik ekip değişecekmiş gibi duruyor. 
Denizlispor büyük oranda Rodellega’ya bağlı gibi duruyor. Bir sakatlık geçirse takım iflas eder. Zaten 2 sürpriz galibiyet almasalar bu puanda asla olamazlardı. Camia olarak da huzursuzlar. Taraftar sürekli istifa söyleminde.
Gençlerbirliği’ni bu grupta değerlendirmeyeceğim. Başkent ekibi 2.yarı da yukarıları zorlayacak bir kıvama geldi.
Şimdi genel anlamda Kayserispor, Antalyaspor ve Konyaspor'da çok önemli sıkıntılar var gibi duruyor. (Ki 3 takımın da düşmesini istemem. Ama mutlaka birileri düşecek) Ben Konyaspor’un güçlü camiası ile düşme hattından kısa zamanda uzaklaşacağını düşünüyorum.
Denizlispor ve Rizespor her ne kadar puan olarak iyi durumda olsalar bile her an düşüş yaşamaya müsaitler. Zaten inişli ve çıkışlı bir grafik çiziyorlar. Camia olarak da heyecanı kaybetmişler.
Kasımpaşa 1 ileri 3 geri gitmeyi sürdürecektir.

ANKARAGÜCÜ NEREDE?

Peki bu yarışta Ankaragücü nerede?
Ankaragücü bu yarışta puan dezavantajına rağmen en avantajlı takımların başında geliyor.
Öncelikle şu tespiti yapalım. Ankaragücü geçen sezonun ilk yarısını 20 puanda tamamladı. Ama ikinci yarının ilk 3 maçında sıfır çekti. Yani 2018-19 sezonunda 20 maç sonunda 20 puandaydı.
Çıkışı 21.haftadaki Kasımpaşa maçıyla başladı. Ankaragücü bu sezonun 20.haftasına fikstür avantajını da dikkate alırsak tıpkı geçen sezon ki puana yakın bir puanda girebilir. İşte o zaman kurtuluş gerçekleşmiş demektir.
Ama önce transfer yasağı kalkmalı.
Konyaspor maçından önce yasak kalkar takviyeler gelirse bir galibiyetle Ankaragücü’nde hava tamamen değişir.
Peki transfer yasağında kulüp ne aşamada.
Fatih Mert yönetimi çok sessiz ve derinden gidiyor. Çok da iyi gidiyorlar. Belli bir yol alındı. Bir çok oyuncuyla anlaşılıyor. Ama bu işlerin mümkün olduğu kadar gizli yürütülmesi lazım. Kulüp menfaatleri için ketum olmak lazım.
Peki bu yolun sonunda nereye varılacak? Ben transfer yasağı kaldırılacak diye düşünüyorum.
Zaten yasak kalkmalı. Kalkmazsa kesinlikle kurtulamayız. Takım çok eksik. Takımı sırtlayan oyuncular özveriyle oynuyor. Bazı maçlarda ise sürpriz adamlar ortaya çıkıp maçı kurtarıyor.
Yasak kaldırılırsa Mustafa Kaplan alınacak oyuncularla çok daha iyi bir takım oluşturur. Gözümün önüne hemen geçen sezonun ikinci yarısındaki takım geldi. Ankaragücü’nün son 40 yılını yakından takip eden biriyim. Ben uzun zamandır böyle kaliteli bir kadro ve keyifli futbol izlememiştim. Bırakın kazanılan maçları, kaybedilen maçlarda bile muhteşem maçlar izlemiştik. İstanbul’da 4-1 kaybedilen Beşiktaş maçında Ankaragücü ile gurur duymuştuk. Yine o günlerin yaşanacağına inanıyorum. Yeter ki yasak açılsın. Yönetimin ve Mustafa Kaplan’ın elinde eminim ki yine güzel bir transfer listesi vardır. Çok değil 5-6 takviyeyle bu lige tutunuruz.
O zaman hadi biraz daha gayret, biraz daha özveri gösterelim. Biraz daha parayı ve diplomasiyi devreye sokalım ve bu işi bitirelim.
Eğer bu takım bu sezon bunca badireye rağmen kümede kalırsa, düzelteceği mali yapısıyla ilerleyen yıllarda zirvenin en büyük adayı olacaktır. Bundan da eminim.
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER