© Sporanki 2010

Lucas Mugni: "Cesurca mücadele etmeye çalışıyorum"

Gençlerbirliği'nin devre arası transferleriden olan Lucas Mugni Gençlerbirliği e-dergi'ye konuştu. İşte Mugni ile yapılan röportaj:

Gençlerbirliği’ne devre arasında katıldın. Transfer süreci nasıl gelişti anlatabilir misin?

Arjantin’deydim, menajerim aradı. Türkiye’den bir teklif olduğunu söyledi. Açıkçası çok ilgimi çeken bir teklif oldu bu. Ben de böyle bir kulübün teklifi karşısında çok düşünmeden gelmeye karar verdim.

Takımda aynı dili konuştuğun birçok isim var, bu uyum sorununu aşmanda etkili oldu mu?

Takım içinde aynı dili konuştuğum isimlerin olması bana çok fayda sağlıyor. Ama ben burada olduğum ve burada yaşadığım için Türkçe de öğrenmeye çalışıyorum. Bu tecrübeyi de kendime katmak istiyorum. Teşekkürler, afiyet olsun, merhaba, nasılsın gibi kelimeleri öğrendim. Yeni öğrendiğim her kelimeyi de kulübe gelir gelmez arkadaşlarımla tekrar ediyorum, geliştirmeye çalışıyorum.

Ağırlıklı olarak Arjantin ve Brezilya liginde oynadın. Türkiye’deki futbolu nasıl değerlendiriyorsun?

Benim için en büyük farklılık, Türkiye ligi çok dinamik bir lig. Brezilya’da özel yeteneği olan oyuncular topla uzun süre oynayabilir, 5-6 defa topa dokunabiliyor ama bu Türkiye’de mümkün değil. Topu aldıktan sonra ikinci dokunuşu yapıp topu bir arkadaşınıza vermeniz gerekiyor. Çünkü sürekli baskı altında oluyorsunuz, topu verip kendi pozisyonunuza geçmeniz gerekiyor.

Son iki haftada alınan iki galibiyet var. Takımdaki bu yükselişi nasıl değerlendiriyorsun?

Tek bir şeye bağlamak zor bu başarıyı. Daha önce de iyi maçlar çıkardık, iyi oyunlar oynadık ama sonuç alamamıştık. Bazen bir gol eksik oluyordu ya da ummadığımız anda bir gol yiyorduk. Bunlar kırılma anına dönüşüyordu. Şans biraz da yanımızda artık, bunun da etkisiyle konsantrasyonumuzu arttırıp sonuçları almaya başladık.

On bir maçlık mağlubiyetin ardından gelen bu galibiyetlerin takıma etkisini nasıl görüyorsun?

Takımlar için kaybetme serileri sıkıntılı durumlar yaratıyor. Motivasyonu ve psikolojiyi çok kötü etkiliyor. Maça çıktığınızda olumsuzluklar sürekli kafanızın bir ucunda durur. Yenecek bir golün yol açabileceği şeyleri düşünürsünüz. Bunu düşündükçe de böyle seriler olabiliyor. Ama biz bu kötü serinin ardından galibiyetleri almayı başardık. Artık kazanamaya daha odaklıyız.

Ligin son bölümüne girdik artık, ligin son bölümünde nasıl bir Gençlerbirliği ve Mugni izleyeceğiz?

Benimle beraber takımın durumu da paralellik gösteriyor. Takım şu an çok daha yoğun bir şekilde çalışıyor, ben de takımın bir parçasıyım. Takımımızın performansı yükseldikçe ben de iyi duruma geleceğim. Maçlarda ofansif ve defansif anlamda takımıma katkı vermeye çabalıyorum. Bir top bile kapsam bunu takımım için olumlu manada kullanmak istiyorum.Cesurca mücadele etmeye çalışıyorum.

Forma numarası olarak 30’u seçtin, senin için bir anlamı var mı bunun?

Açıkça söylemek gerekirse geldiğimde başka numaralar istemiştim ama 29’dan sonraki numaraların müsait olduğu söylendi ben de 30’u aldım. Bu numarayı malzemecimiz Muharrem verdi demem daha doğru olur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER