© Sporanki 2010

M.Reşit Akçay: "Nasıl olacak, onu pazar günü göreceğiz..."

M.Reşit Akçay: "Nasıl olacak, onu pazar günü göreceğiz..."

Ankaragücü'nün yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay,"şikayet ederek sorunun parçası olmak yerine sorunu çözeceksiniz." dedi...

Mustafa Reşit Akçay, "Zor bir durum söz konusu ama şikayet etme şansımız yok. Dolayısıyla şikayet ederek sorunun parçası olmak yerine sorunu çözeceksiniz. Başarmak, ligde kalmak, üst sıralara tırmanmak imkansız değil. Hem karakterli takım hem de takımına sahip çıkan taraftar var. Onların yüksek enerjisini arkasına alan bir ekip var." dedi.

Takım içindeki sorunların çözülüğü belirten Akçay, "Yönetim kurulu gerekli çabayı göstermiş, oyuncularımızın ekonomik sorunlarının büyük bölümünü zaten çözmüş. Bu da bizim için çok büyük bir şans. Bunu olumlu kullanıp biz de üzerimize düşen görevi iyi yapabilirsek... Bunun için çok çalışacağız ve bu saygıdeğer kulübümüzü bu kaoslu ortamdan çıkarmaya çalışacağız. Umarım başarırız. Futbola borçlusunuz. Futbol size ev, araba verdi, çocuklarınızın okuması için ekonomi verdi. Nasıl olacak? Bunları alırken iyi ama şartlar kötü oldu futbola sırtını döneceksin, biz dönmüyoruz, anlayışımız o değil."

MKE Ankaragücü'nü tercih etmesindeki faktörleri sıralamaya devam eden Akçay, "Burada şartları mümkün olduğu kadar iyileştirebileceğimize inandığımız ve teknik adamlık özelliklerimizi yansıtabileceğimiz bir ortam var. Şimdi bunları kullanacağız. Çalışırız, takdir Allah'ın. Sen uğraşacaksın, sonuçta sahada aktörler oynayacak. Bu tamamen tek başınıza size ait değil, çok fazla argümanı olan bir iş yapıyoruz. Dolayısıyla futbola borçlu olduğumuzu düşünerek geldim." diye konuştu.

MKE Ankaragücü'nün Süper Lig'de 13 maçtır kazanamadığının hatırlatılması üzerine Akçay, "Zor tabii... Psikolojik olarak da zor ama imkansız değil. Sanıyorum taraftarımız da Kasımpaşa maçında bizi yalnız bırakmayacaktır. Ona da güveniyoruz. Sonuçta bizim buraya gelişimizde taraftarın da etkisi oldu. Onu da itiraf etmek isterim. Bu da önemli bir güç." değerlendirmesinde bulundu.

Akçay, Kasımpaşa maçı ile ilgili de konuştu; "Akçay, "Kasımpaşa'yı yenerek iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. İnşallah öyle olur, bunu bütün gönül istiyor. Gönül istiyor da işte nasıl olacak, onu pazar günü göreceğiz." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER