© Sporanki 2010

Maçın hakkı beraberlik

Maçın hakkı beraberlik

Gençlerbirliği Yeni Malatyaspor maçını seyretmediyseniz büyük bir futbol resitalini kaçırdınız. Kalite açısından olmasa da heyecan ve tempo olarak adeta bir Premier Lig maçı izledik. Uzatmalarla birlikte son 15 dakika nefes kesti. Süper Ligde sezonun en zevkli maçı 3-3 beraberlikle sonuçlandı. Yenilen takıma yazık olacaktı.
Yeni Malatyaspor forvet hattında bulunan Bifouma, Jahoviç, Guilerme, Fofana özel oyuncular. Maçtan önce Bifouma ile karşısında oynayan Erdem Özgenç’in performanslarının maçın sonucunu etkileyeceğini düşünüyordum. Bifouma rakibin hücumda en etkili oyuncusu oldu.
Stancu’dan santrafor olarak sezon başında beklemediğimiz yüksek performans Sio’yu sağ kanada itti. Sio oyun zekası ve etkili şutları ile kanatta da etkili oluyor. Gençlerbirliği’nin takım oyununun, Sio’ya ceza yayı çevresinden şut pozisyonu hazırlamaya yönelik kurgulanması gerektiğini düşünüyorum.
Diğer kanatta oynayan Candeias henüz devreye giremedi. Malatya maçında etkili bir şutu dışında oyuna katkısı olmadı. Ayite tam olarak hazır olmasa da önceki haftalara göre daha iyiydi.
Halil İbrahim formayı kaptıktan sonra Gençlerbirliği atakları sol kanattan şekillenmeye başladı. İleri çıkmayı seven modern futbolun gerekliliklerine uygun bir sol bek Halil İbrahim. Ortalarını daha etkili yapabilse ligin en değerli oyuncularından biri olur.
Erdem takımı ileri taşıyan, savunma zaafları olsa da takım oyununa akıl kazandıran, etkili ortalar ve bindirmeler yapan bir sağ bek. Bu maçta Bifouma karşısında zorlandı. Bifouma’ya özel önlem almazsanız hangi beki oynatırsanız oynatın zorlanacaktır.
Toure ve Ramos savunmanın ortasında iyi ikili oldular. Özellikle Ramos kariyerinin en iyi performansını Gençlerbirliği’nde gösterecek gibi.
Gençlerbirliği’nin henüz oturmayan bölgesi orta sahası. Hamza Hoca’nın elinde çok sayıda alternatif var. Şimdilik Sessegnon, Berat ve Baiano’yu tercih ediyor. Bu oyuncuların hangisi sert savunma yapabilir derseniz yanıt hiçbiri... Sessegnon sezon başından bu yana oynadığı oyun ile orta sahanın olmazsa olmazı durumunda. Baiano ve Berat hücum özellikleri ile ön plana çıkan oyuncular. Bu ikisinden birinin yerine Diallo oynamalı bence.
Kaleci Ertaç’daki düşüş devam ediyor. Yediği gollere kaleci hatası diyemeyiz ama Süper Lig seviyesindeki kaleciler bu topları çıkarıyor.
Yeni Malatyaspor maçına iyi başlayan Gençlerbirliği kaçırdığı gollerden sonra rakibinin ilk etkili atağında golü kalesinde gördü. İkinci yarının başında oyunu rakip sahaya yıkıp tempoyu artırarak önce beraberliği yakalamayı sonra öne geçmeyi başardı. Ancak bu yüksek tempo sonrasında her iki takımın da orta sahaları oyundan düştü. Her iki takım da çok sayıda gol pozisyonu yakaladı.
Erdem’in sakatlanıp çıkması ve sağ beke Baiano’nun geçmesi ile Malatya atakları o kanattan etkili oldu. Diallo’nun oyuna girmesi bile orta sahayı toparlamaya yetmedi. Üçüncü golde topu merkeze doğru uzaklaştırması hatalıydı. Benzer iki gol ile Malatya öne geçti. Çabukluğunu kullanan Rahmetullah uzatma dakikalarında beraberlik golünü attı. Gençlerbirliği’nin rakibini üçe bir yakaladığı son pozisyonda Stancu golü atamayınca maç berabere bitti.
Hamza Hoca kenarda sakin duruşu ile oyuncularına güven veriyor. Geldiğinden beri Gençlerbirliği maçların son dakikalarında goller bularak 4 maçta 8 puan topladı. Mustafa Hoca’nın da takımı iyi çalıştırdığını ve kondisyon olarak hazır bir takım bıraktığını belirmeliyiz. Yenilgiyi kabul etmeyen, hemen reaksiyon gösteren bir takım oldu Gençlerbirliği. Son maçta değişik köşe vuruşu organizasyonları ile net gol pozisyonları buldu. Belli ki çalışılmış pozisyonlar.
Uzun lig maratonu ile ilgili öngörüde bulunurken takımların oynadığı futbola bakmak gerekir. Yeni Hocası ile güzel bir uyum yakalayan Gençlerbirliği’nin puan sıralamasında yukarılara doğru tırmanacağını tahmin ediyorum.
ONUR AYDOĞAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER