© Sporanki 2010

Mamak iki uzatmanın ardından kaybetti

Mamak iki uzatmanın ardından kaybetti

TBL 17.haftasında Mamak Belediyesi'ni konuk eden Manisa BBSK 21 sayı geriye düştüğü karşılaşmayı iki uzatma sonunda 86-77 kazandı.

Karşılaşmaya üç sayı çizgisinden yüzdeli başlayan Mamak, ilk dakikadan itibaren üstünlüğü eline aldı. Topa yaptığı baskılı savunmayla Manisa'yı zorlayan Mamak farkı açmaya devam etti ve çeyreği 24-16 önde tamamladı.


İkinci çeyreğin başında Tolga Kaan Biber'in yaptığı faulle ortam kısa süreli gerildi. Bu dakikadan itibaren iki takımda savunmasını daha sertleştirdi.Ancak yakaladığı ritmi bu çeyrekte de koruyan Mamak farkı açmaya devam etti. Manisa maçın içinde kalmaya çalışsa da savunmadaki boşlukları iyi gören Mamak her seferinde skor bulmasını bildi. İkinci çeyrek 42-24 Mamak Belediyesi'nin farklı üstünlüğüyle tamamlandı.

Üçüncü çeyreğe tutuk başlayan Mamak karşısında arka arkaya sayılarla iyi başlangıç yapan Manisa, farkı eritmeye başladı. Molaya giden Mamak,moladan sayıyla dönemeyince Manisa'yı uzakta tutmakta zorlandı. Son bölümü iyi kullanan Manisa farkı tek hanelere çekti. Üçüncü çeyreği 50-43 Mamak Belediyesi önde tamamladı.

Son çeyrekte de çıkışını sürdüren Manisa 20'lere çıkan farkı 07:18 dakika kala genç oyuncu Eray Aydoğan'ın üçlüğüyle eriterek öne geçti (52-50). Molaya giden Mamak moladan Varanauskas'ın üçlükleriyle dönerek önde olmaya devam etti. Kalan dakikaların çekişmeli geçtiği karşılaşmada son 1 dakikaya Mamak önde girdi. 5 saniye kala pota altından Cenk Şekeroğlu ile basketi bulan Manisa skoru bir kez daha eşitledi ve karşılaşma normal sürede 64-64 tamamlanarak uzatmaya gitti.


İlk uzatma sonunda eşitliğin bozulmadığı karşılaşmada 70-70 tamamlanarak ikinci uzatmaya gitti. İkinci uzatma sonunda kıran kırana geçen karşılaşmayı Manisa 86-77 kazandı

Öne çıkanlar..
Manisa BBSK: Isiah Umipig 30 sayı, Alican Güney 17 sayı
Mamak Belediyesi: Ogün Sevinç 22 sayı-10 ribaund, Ovidijus Varanauskas 20 sayı-5 ribaund

Haber: Basket faul

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER