© Sporanki 2010

Mattias Johansson: "Kolay kolay sakatlanan bir oyuncu değilim"

Mattias Johansson: "Kolay kolay sakatlanan bir oyuncu değilim"

Antalyaspor - Gençlerbirliği karşılaşması Sporani You Tube kanalımızda değerlendirildi.

İşte Onur Aydoğan ve Nevzat Akçaoğlu'nun değerlendirmeleri..

https://www.youtube.com/watch?v=-c3QqTs788c

Gençlerbirliği'nin yeni transferlerinden Mattias Johansson'un kendisi ve takımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj: 

İsveç’te başlayan bir kariyerin var. Ardından Hollanda’da 5 yıl, Yunanistan’da 3 yıl geçirdin. İstikrarlı bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Bu 8 yıllık süreci nasıl tanımlarsın?

Yurt dışında başarılı olduğumu düşünüyorum. Ortalama 30 maç üzerinde oynuyorum, kolay kolay sakatlanan bir oyuncu değilim. Oynamaktan da keyif alıyorum. Önemli maçlarda forma giydim, Avrupa Kupaları’nda oynadım. İstikrarlı ve iyi bir kariyerim olduğunu düşünüyorum.

Türkiye’de Gençlerbirliği özelinde planların neler?
Bunun henüz düşünmedim ama burada iki yıllık bir kontratım var. Her antrenmanı, her maçı takımıma faydalı olarak geçirmek istiyorum. İlerleyen zamanlarda elbette bunu da düşüneceğim.

Daha önce Gençlerbirliği forması giyen Abdul Rahman Khalili ile iyi arkadaş olduğunu biliyoruz. Aranızda Gençlerbirliği’ne dair bir konuşma oldu mu? Ve şimdiki takım arkadaşın Nordfeldt ile görüştün mü gelmeden önce?
Evet gelmeden önce Khalili ile görüştüm. Buranın iyi, organiza bir kulüp olduğunu söyledi. Ankara’nın da iyi bir şehir olduğunu söyledi. Gelmeden önce Kris ile konuşmadım, bir haftadır birlikte çalışıyoruz. Ama şu an onun evinde kalıyorum. Bana kulüple ve burasıyla ilgili çok şey anlatıyor.

Takımla antrenmanlara başladıktan sonra ilk izlenimin neler oldu kulübe dair?
Çok organize bir kulüp ve aile ortamı var burada. Geldiğimden beri herkes beni sıcakkanlılıkla karşıladı. Takım içinde İngilzice konuşan arkadaşlarım da var, çabuk bir şekilde takıma adapte olabilidim. Antrenmanlar şimdilik çok iyi geçiyor.
Milli takımdan davet aldın ama özel bir izinle takımla çalışmalara katılmak istedin, bunun için ne söylemek istersin?
Yaklaşık iki aydır bir takımla antrenman yapmıyordum. Burada kalıp takımla birlikte antrenmanlarda yer almak istedim. Ayrıca milli takımda bunun bir aciliyeti olduğunu düşünmedim. Burada kalmam daha önemli diye düşündüm. Lig başlıyor. Burada kalıp kendimi bir an önce takıma hazırlamak istedim.

Bu sezonki hedeflerin neler?
Öncelikle tabi ki takımdaki yerimi almak istiyorum. Şu an lig hakkında çok bilgim yok ama takımımın ligi en iyi yerde bitirmesi için, her maçı kazanmak için çabalayacağım. Birlikte neler yapabileceğimizi göreceğiz.

 

Mert Nobre, oyuncularıyla sürekli konuşan saha içinde onlara birebir isteklerini söyleyen bir hoca. Onunla iletişimin nasıl?
Hocamızla sürekli iletişim halindeyiz. Çok iyi bir İngilizce ile bize isteklerini aktarıyor. Pozitif bir yaklaşımı var. Bu iyi bir şey. Hocanızla konuştuğunuz zaman onun sizden isteklerini bilerek hareket ediyorsunuz. Bu çok önemli.

Yunanistan Ligi’nden son dönemde transferler gelmeye başladı Türkiye’ye. Ve gelen oyuncular başarılı oluyor. Bunun özel bir nedeni olabilir mi?
Bence birbirine çok benzeyen iki ülke ve birbirine çok benzeyen iki lig. Bu yüzden oradan gelen oyuncular burada adaptasyon süreci olarak çok sıkıntı yaşamıyor. İki ligin de iyi olduğnu düşünüyorum, bu nedenle orada başarılı olan oyuncular burada başarılı olabiliyor.

Türkiye ile ilgili düşünceleri neler? Pandemi dönemindeyiz ama şehiri görebilme şansın oldu mu?
Yalnızca birkaç haftadır buradayım. Ev arıyorum halen. Birkaç kere Kristoffer ile yemeğe çıktık. Ama gördüğüm kadarıyla bu şehri seveceğimi düşünüyorum. Bir de anterenmana gelirken taksiden gördüğüm kadarıyla biliyorum burayı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER