© Sporanki 2010

Mehmet Soylu'dan önemli açıklamalar...

Gençlerbirliği Asbaşkanı Mehmet Soylu, C Blok YouTube yayınına canlı bağlantı yaparak gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Gençlerbirliği Haber Ajansı'nın derlediği açıklamalar şu şekilde: 

-Kulüpten bilgilendirme yapılması konusunu yönetim kurulunda tartıştık. Bu konuda en muzdarip de benim. Bu konuyu yeniden gündeme getireceğim. Başkanımız da kısa bir süre içinde bir basın açıklaması yapacak.

-Bu döneme kadar Niyazi Akdaş’ın ne kadar verdiğini bilançolarda görmüştünüz. Üzerine futbolcu peşinatlarını ödedi. Bu kulübün aylık ortalama gideri 6-7 milyon TL. Artan giderlerimiz de var. Bu ligde gelir 15 milyon TL. Sponsorlukla 20 milyona ulaşırsan ne ala.

-Yeni transferler için 3-4 kişilik bir komite kuruldu. İnce eleyip, sık dokunuyor. 6 aylık anlaşmalar ve ligde kalırsak opsiyon koyuyoruz.

-Ben her sportif başarısızlıktan sonra kan ağlıyorum. Geceleri uyuyamıyoruz. Hepimiz aynı şekildeyiz. İcra makamı biziz. Hatamız varsa cezasını çekiyoruz ama ne gerekiyorsa da emin olun yapıyoruz. Hatamız, keşke kadroyu koruyabilseydik.

-Bize de verilmiş siyasi sözler vardı. O sözler tutulsa ve bazı futbolcuları tutabilsek belki play off hattındaydık.

-Şu an hiçbir futbolcuyu bırakacak durumda değiliz. Ancak maddi olarak karlı çıkacaksak ve o bölgeyi de takviye edebileceksek transfere onay verebiliriz. Ama bu dönemde böyle bir şey düşünmüyoruz.

-Transfer için belirlediğimiz her mevkide 3-4 alternatifle görüşüyoruz. Şu da bir gerçek bulunduğumuz konuma her futbolcu gelmek istemez. Bunu söyleyenler de oldu.

-Hatalar tabi ki yapıyoruz. Eleştiriler de var ama bazıları hakaret boyutuna ulaşıyor. Arda Ağabey’e (Çakmak) de seslemek istiyorum. Ona da kızıyorum. Yangına körükle gidiyor. Ne diyeyim. Gel ağabey, gel.

İSİM SPONSORLUĞU 

-Tesislerde çok sayıda taraftar arkadaşımız vardı. Konuşmak istediklerini söylediler. Gayet güzel şekilde, hepimizin bildiği rahatsızlık duyduğu konuları söylediler. Ben de bu konuyu yarın (Çarşamba) yapılacak yönetim kurulu toplantısında anlatacağımı söyledim.

-Beraber yiyip, içtiğimiz, oturduğumuz insanlar için tesise polis çağıracak değiliz. Kulüp olarak kesinlikle böyle bir şey yapmadık. Sosyal medyadaki paylaşımları gören emniyet güçleri prosedür olarak buraya gelmiş.

-Bu kulüpte bir borç yükü var. Geçmişten gelen 10 futbolcumuzun dosyası var. Mugni de gelirse 11 olacak. Bu 10 futbolcunun alacağı rakam 3 milyon 816 bin Euro. 70 milyon TL’nin üzerinde bir rakam. 9 milyon 600 bin TL geçmişte gelen ve yapılanmaya girmeyen vergi borcu var.

-Bunları ödemezsek transfer yasağını açamıyoruz. 23 Aralık’a kadar bunu ödemezsek bu sezon için -3 puan silme, 2 dönem transfer yasağı (altyapı dahil), gelecek sezon başına -6 puan silme ve FIFA’dan borcun kadar daha borç geliyor. Bu noktaya gelirsek kulübün asıl bitiş noktası oluyor.

-Gelen parayla yasakları kaldırdık. 900 bin Euro’nun üzerinde indirim aldık. Sadece Giovanni Sio kaldı. Ona paramız yetmedi. Niyazi Bey, satışları parasını kurtarmak için yapıyor diyorlardı. Yapılan satışların yegane temeli geleceğimizi karanlık günlere bırakmamak.

-Bize çok acil ve nakit olarak bu para lazımdı. Halen bu paralar yetmiyor ve kaynak yaratmak için çalışıyoruz.

-Bildiğim kadarıyla isim sponsorluğundan 11 milyon TL gelecek. Bu isim sponsorluğu benim içime sinmiyor, emin olun Niyazi Akdaş’ın da sinmiyor. Endüstriyel futbol öyle bir noktaya geldi ki içinden çıkamaz hale geldik.

-Para olsa emin olun hiç içimiz istemiyor. Bunu başkanımıza ilettim. Yönetim kurulu toplantısında da konuşacağız. İnşallah bir yerlerden bir kaynak buluruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER