© Sporanki 2010

Metin Akyüz: "Ankaragücü'nde mali durum ortaya çıkarılmalı. CHP'nin TFF'ye başkan adayı çıkarması lazım. Ben adayım!"

Ankaragücü eski Başkanı, Etimesgut Belediye Başkan yardımcısı ve Etimesgut Belediyespor Başkan Metin Akyüz’den flaş açıklamalar geldi.

Akyüz, Ankaragücü’nde mali tabloyu görmeden harekete geçmenin doğru olmadığını belirtirken, TFF Başkanlığı’na aday olmak istediğini dile getirdi.

Sporanki Genel Yayın Yönetmeni Orhan Sal’ın sorularına yanıt veren Akyüz, “Ankaragücü’nde gelinen noktada sportif olarak başarısızlık var. Takım Süper Lige veda etti. Mali açıdan da durum iç açıcı gözükmüyor. Ne olduğunu bilmiyoruz. Ama borcun 1 milyarı geçtiği söyleniyor. Bu söylentiler üzerine konuşmak da istemiyorum. Çıkarsınlar hesapları herkes görsün, sonra konuşalım“ dedi.

Kulübün yapılacak Olağan Genel Kurulunda Başkan Adayı olup olmayacağı konusundaki sorumuza da yanıt veren Akyüz, “Takım küme düştü. Borç çok. Sözleri var. Önce borçları ödeyecekler. Borçsuz kulüp sözü verdiler. Önce bir açıklama yapsınlar. Niyetleri nedir bakalım. ‘Bırakıyoruz’ mu diyecekler, yoksa ‘biz düşürdük biz çıkarırız’ mı diyecekler, ‘kulübün borcu bu. Gelmek isteyen gelsin’ mi diyecekler hiç bilmiyoruz. O nedenle biraz bekleyelim.” Ifadelerini kullandı.

Metin Akyüz, esas sorunun TFF’de olduğunu dile getirdi ve “TFF, Ankara’yı yok sayıyor. Buradaki yapılanma yanlış. Futbolda değişime önce TFF’den başlamak lazım. Futbola CHP’nin de bir aday çıkarması lazım. Bu olursa eğer ben de TFF Başkan adayıyım” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Ankaragücü üzerine bir düşüncesi var mı? şeklindeki sorumuza da yanıt veren Akyüz, “Yukarıda belirttiğim gibi önce yönetimin bir açıklama yapması, tabloyu ortaya koyması ve niyetini camiaya bildirmesi lazım. Bunlar yapılmadan Mansur Yavaş’ın ne yapacağını bilemeyiz” dedi.

ORHAN SAL / SPORANKİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER