© Sporanki 2010

Metin Diyadin: "Net konuşmayı severim"

Gençlerbirliği teknik direktör Metin Diyadin’den transfer açıklaması…

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, kulübün transfere bakışı ve çalışmalarıyla ilgili Klasspor TV’ye açıklamalar yaptı...

İşte o açıklamalardan satır başları: 

-Ciddi anlamda takviye lazım ama içinde bulunduğumuz durum açısından dengeli gitmemiz gerekiyor. Fazla oyuncu yerine doğru oyuncuyu bulmamız gerekiyor. Daha önce yapılan hataları tekrarlamak istemiyoruz. Verim alabileceğimiz ekonomik oyuncular bulmamız gerekiyor.

-40 gün sonra lig başlıyor. Yabancı kuralından sonra yerli oyuncuların hem piyasaları değerlendi hem de Süper Lig kulüpleri bırakmak istemiyor. Genç oyuncu deseniz bizim zaten altyapımız var. Onların önünü kapatmak istemiyorum.

-Net konuşmayı severim. Taraftarımızı da sağlıklı bilgilendirmek lazım. Arda, altyapıdan yetişen, geçen sezon çıkış yakalayan bir isim. Arda kalmak isterse kimse bir şey demez. Gitmek isterse de kulübün ekonomik durumu gözetilerek iki taraf için de barışık şekilde ayrılık gerçekleşir.

-Yabancı kuralından sonra 2-3 oyuncumuza daha Süper Lig kulüplerinden ilgi olduğunu duyuyorum. Genç oyuncularımızı uzun vadeli kadrosuna katmak isteyen kulüpler var. Genç oyunculara yapılan teklifler futbolcuların potansiyellerine yönelik.

-1. Lig’de bir takımın 20 milyon TL gibi bir geliri var. Herkes buna göre takım yapsa adaletli bir dağılım olur. Ama Türkiye’de kulüplerin borç durumları denetlenmediği için kulüpler ekonomik darboğaza sürüklüyor.

-Yabancı kuralının değişmesi sürekli dengeleri değiştiriyor. Bir dönem yerliler bir dönem yabancılar fazla paralar talep ediyor. Şu anda ligimizde yerli futbolcular geçen sezonki Süper Lig paralarını istiyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER