© Sporanki 2010

Miloş Stanojeviç'in oynatılacağı maç bu maç değildi !

Miloş Stanojeviç'in oynatılacağı maç bu maç değildi !

Ülke olarak çok kötü günler geçiriyoruz. Şehitlerimiz var.
Acımız büyük.
Böyle bir ortamda maç analizi filan yapacak değilim.
Ancak bir iki şeyi de ifade etmeden geçmek istemiyorum. Maçtan önceki yazımda bir değerlendirme yapmış ve neler yapılması gerektiğini kendi penceremden bakarak yazmıştım. Yaptığım değerlendirmede Miloş Stanojeviç’in adını bile anmamıştım. Çünkü bu kadar kritik bir dönemde, bu kadar kritik bir maçta, geldiğinden bu yana takımda hiç oynamayan, üstelik takının teknik direktörü Akçay’ın da hazır olmadığını söylediği bir adamın bu kritik maçta oynatılma taraftarı değildim.
Çünkü maçta orta saha savaşı yaşanacakken Miloş’la maceraya girilecek bir maç değildi bu maç. Ama maalesef hem de hiç hazır görünmeyen bir oyuncuyla başlandı maça. Ve aynı Miloş gördüğü kırmızı kartla adeta takımı yaktı. Artı savunmaya da yardım etme özelliği olan Michalak’ın çıkması da hataydı. Rodrigues gibi maçta 1 tek olumlu hareket yapmayan bir oyuncu çıkarılmak için tercih edilebilirdi.
Bunlara rağmen Ankaragücü gole kadar dirençli bir maç çıkardı. Özellikle 2.yarı savaşan bir takım izledik. Ama aynı zamanda 2.yarı da çözüldük.
Hakem Ümit Öztürk’te ülkenin en vasat hakemlerinden birisi olarak Başkent’e geldi ve aynı seviyede memleketine gitti. 1.golden önce Rodrigues’e yapılan faulü vermedi. Devam eden pozisyon gole dönüştü. Yenilginin baş aktörlerinden birisi de hakem Öztürk’tü.
Sonuç olarak yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğüm Pazar maç yazısı geleneği nedeniyle bu yazıyı yazdım. Yoksa bu kadar şehit verdiğimiz bir ortamda maçtan filan bahsetmek doğru değildi.
Neden bu hafta tüm liglerde maçlar oynandı. Şu acı içinde maçlara ara verilebilirdi.
Neden yas ilan edilmedi bunu da anlamış değilim. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Kederli ailelerine ve Milletimize baş sağlığı diliyorum.
SPONSOR
Sürekli Ankaragücü ile ilgili bir medya organında program yapmam isteniyor. Ancak buna uygun bir mecra bulamamıştık. Geçtiğimiz günlerde bir yerel radyoda program yapmam konusunda teklif geldi. Ancak yerel radyolarda sistem şöyle oluyor. Program sunucuna program yapmak imkanı veriliyor ama bu sponsorlar bulmak kaydıyla oluyor. Yani program yapabiliriz, ama program için sponsorlar bulmamız gerekiyor. Yerel radyolarda sistem böyle. Eğer yapabilirsek programın günü ve saati belli. Formatı da konuk alarak yapılacak bir program olur. Eğer ki sponsorlar bulabilirsek bu programı yapabiliriz. Konu hakkında ilk planda 3 aylık bir dönem için yardımcı olabilecek varsa salorhan06@gmail.com veya sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirler.
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER