© Sporanki 2010

Murat Ağcabağ: "Daha güçlü Ankaragücü için şimdi tam zamanı"

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığına adaylığını açıklayan İş adamı Murat Ağcabağ, bir basın toplantısı düzenledi. JW Mariot Otel’de düzenlenen basın toplantısına kalabalık bir gazeteci topluluğu izledi. Sporanki Genel Yayın Yönetmeni Orhan Sal, basın toplantısını takip etti.

Ağcabağ konuşmasında “Allah’ın izniyle kongrede kazanacağız” dedi.

Ağcabağ; “Değerli Ankaragüçlüler, güzide basınımızın değerli temsilcileri hepiniz hoş geldiniz. Genel kurulumuz camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun. Gönül isterdi ki takımımız Süper Ligde olsun. Adaylığımızı orada açıklayalım ama kısmet değilmiş.

Ancak kimse kusura bakmasın. Mevcut başkan İsmail Mert Fırat benim çok iyi dostumdur. Faruk Koca da sevdiğimiz abimizdir. İsmail Bey ve Sayın Koca da bizler gibi mutsuzdur. Dünyanın hiç bir yerinde kimse 4,5 yılda 3 kez küme düşürenleri kabul etmez. Bu başarısızlığın bir bedeli olmalı. Ankaragücü camiasında bu bedeli herkes ödemek zorundadır. “ dedi.

Murat Ağcabağ şöyle devam etti; “Yönetim kurulumuzla, arkadaşlarımızla taraftarın çağrısına kayıtsız kalamadık ve adaylığımızı açıkladık. Adaylığımız bir kez daha açıklıyoruz. 15 milyon Euro bütçeyle geliyoruz. Haftalardır toplantılar yapıyoruz. Biz her şeyimizle bu onurlu göreve talibiz. Dün ile ilgili çok konuşmak gereksiz Yarına bakmak lazım.

Bu camia doğruları söylemeyen, menajer ilişkilerinde farklı yollar izleyenleri görmek istemiyor. Bu camia başarı istiyor.

Sayın Fırat bu sezenki tek hedefmiz Süper Lige çıkmak demiş. Ankaragücü’nün sisteme ve doğru bir finansal yapıya ihtiyacı var. Bizde Süper Lige çıkıp orada kalıcı olmak için planlama yapıyoruz. Bizim 1 yıllık değil, 2, 4 ve 8 yıllık planlarımız var. MKE Ankaragücü'nün işi bilen insanlara ve doğru bir finansal yapıya ihtiyacı var. Daha güçlü bir Ankaragücü için şimdi tam zamanı. Bu yüzden adayız. Daha güçlü Ankaragücü için şimdi tam zamanı diyor ve adaylığımızı ilan ediyoruz. Gerçek Ankaragüçlülerin bize oy vereceğini düşünüyoruz. Şu anda da uzak ara öndeyiz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz.” Ifadelerini kullandı.

Daha sonra soru / cevap bölümüne geçildi.

Ağcabağ; “Göreve gelirsek mevcut kadroyu inceleyeceğiz. Maliyetli futbolcular var. Oturup anlaşmak istiyoruz. Bazılarıyla yolları ayırabiliriz” dedi.

Sporanki Genel Yayın Yönetmeni Orhan Sal’ın sorduğu “Yönetim listenizin hepsini kulübe üye yapabildiniz mi ve flaş sponsor isimleri geçiyor. Bu isimleri açıklar mısınız?” şeklindeki sorulara yanıt veren Ağcabağ, “Şimdi Faruk Koca’nın yanından geliyorum. Kendisine yönetim listemi verdim. Olumlu karşılandı. Sorun çıkmayacağını sanıyorum. Sponsorlarımız çok güçlü. Onları da seçimden bir kaç gün önce açıklayacağım. Buradan tekrar Faruk Koca’nın yanına gideceğim. Görüşmemiz olumlu geçiyor” dedi.

ORHAN SAL / SPORANKİ

NOT: ALİ İHSAN MUTLU’NUN AÇIKLAMALARI AZ SONRA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER