© Sporanki 2010

Murat Cavcav: "Kimse bilmiyor, bilemez de..."

Murat Cavcav: "Kimse bilmiyor, bilemez de..."

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın başlattığı kampanyaya ilk destek olan kulüplerden biriyiz. Karınca kararınca katkıda bulunduk
bulunduk Ligler ne zaman başlar bilemiyoruz. Şu olsun, bu olsun demek de yersiz. Önce bu salgından kurtulalım, sonra hayat devam eder
Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav liglerin ne zaman başlayacağı konusunun şimdilik ikinci planda kalması gerektiğini ve herkesin önceliğinin salgından kurtulmak olması gerektiğini söyledi. SABAH'ın konuğu olan Cavcav, salgının ilk günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kampanyaya ilk destek veren kulüplerden biri olduklarını hatırlatarak, "Gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince, karınca kararınca misali biz de bir tuğla koymak istedik" dedi.

TARİH VERMEK İMKANSIZ
"Ligler ne zaman başlar?" sorumuza verdiği cevaba, "İnanın kimse bilmiyor, bilemez de" sözleriyle başlayan Başkan Cavcav, "Futbolcularımıza da net bir tarih veremiyoruz. Zaten şu tarih olsun bu tarih olsun." demek de kimseye bir şey kazandırmaz. Tek düşüncemiz, bu salgından bir an evvel kurtulmak olmalı. Önce hayatın normale dönmesi gerekiyor. İnsan sağlığı her şeyden önce gelir. Salgın belasını def edince önce hayat sonra da futbol kaldığı yerden devam eder…"ifadesini kullandı.

 

DESTEK VE MORAL ÖNEMLİ
Bu süreçte takımla bağlantılarını daha da sıklaştırdığını vurgulayan Cavcav, "Teknik direktörümüz Hamza Hamzaoğlu, kulüp genel menajerimiz Emrah Atasoy ve futbolcularımızdan sürekli bilgi alıyorum. İşlerinden, takım arkadaşlarından, taraftardan ve bazıları da başka şehirlerde bulunan ailelerinden uzak kaldılar…Bu zor günlerde birbirimize destek olmak moral vermek zorundayız. Futbolda "Biz bir aileyiz" sözü çok kullanılır. Aile olmanın gerekliliklerini asıl şimdi yerine getirmeliyiz"diye konuştu.

FUTBOLCULARIMIZIN HEPSİ ANKARA'DA

Takımınızda ülkesine dönen yabancı oyuncu var mı? Futbolcularımızın hepsi şu anda Ankara'da, evlerinden hazırlıklarına devam ediyor. Kendilerini süreçle ilgili sürekli bilgilendiriyoruz. Kulüpler Birliği'nin, TFF'nin, Sağlık Bakanlığı'nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yani sürece dair tüm bileşenlerden aldığımız bilgileri kendilerine aktarıyoruz.

 

AİLEME AYIRACAK ZAMAN BULDUM

Süreci kendiniz için nasıl değerlendirirsiniz? Normal hayatta futbol ve iş dünyası zamanımızın büyük bölümünü alıyordu. Babamın "Gençlerbirliği benim evlatlarımdan biri" sözünün ağırlığını şimdi ziyadesiyle anlıyorum. Ben de bir başkan olarak Gençlerbirliği'ni ailemden ayırmıyorum. Babamızdan böyle gördük, öyle öğrendik. Ama bu süreç nedeniyle futboldan uzaklaşınca ailemle zaman geçirme fırsatı doğdu biz de bunu layıkıyla değerlendirmeye çalışıyoruz"

 

DEVLET BÜYÜKLERİMİZE KULAK VERMELİYİZ
Çok ender bir durumla karşı karşıya olduğumuzu söyleyen Başkan Cavcav, "Devlet büyüklerimiz sürekli 'Evde kalın' çağrısı yapıyor. Sorumlu davranalım kimsenin vebalini üstümüze almayalım" dedi
KORONAVIRÜS sürecinde herkesi sorumlu davranmaya çağıran Başkan Murat Cavcav, "Yüz belki de iki yüz yılda bir olabilecek bir durumla karşı karşıyayız. Salgına ilk andan itibaren hem bireysel hem bir kulüp başkanı olarak ihtiyatla yaklaştım. Alacağınız önlemlerle sadece kendinizi değil etrafınızdakileri de koruyorsunuz. Anlık, fazla düşünülmeden yapılan bir hareketle çevremizdeki insanlara dönüşü olmayan zararlar verebiliriz" dedi. Virüse yakalanan ama ihtiyatsız hareket ettiği için etrafına bulaştıranlar olduğunun altını çizen Cavcav, "Virüs taşıdığını insanlar da bilmiyor ya da ilk yakalanan kişi taburcu olup gidiyor ama virüsü bulaştırdığı insanlarda can kaybı yaşanıyor. Rehberimiz bilim insanları, onların söylediklerine uymalıyız. İnceliyorlar, araştırıyorlar ve "çıkmayın" diyorlar, devlet büyüklerimiz de sürekli "evinizde kalın" çağırısı yapıyor. Sorumlu davranalım, evimizde kalalım, kimsenin vebalini almayalım" çağrısında bulundu.

Vuslat Ay - Sabah Ankara 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER