© Sporanki 2010

Murat Gürgen, Ankaragücü'nü yazdı: "Bu kadarı da fazla"

Gazeteci Murat Gürgen 24 Saat gazetesindeki yazısında Ankaragücü’nü değerlendirdi: https://www.24saatgazetesi.com/muratgurgen

“İşin ehli profesyonellere, öncelikle de futbol aklına ihtiyaç var” diye demek ki boşuna söylememişiz. Beştepe’deki baklanın bir kısmını Kenan Koçak ağzından çıkardı. Kadrosunun atletik performans durumuna dair elinde hiçbir veri olmadığını açıkladı. 
Kemal Özdeş 11 Haziran’da sözleşme imzalamış, 27 Haziran’da takımla çalışmalara başlamıştı. Her sezon öncesi kampında olduğu gibi, onun da ilk işi oyuncularının atletik performanslarını ölçtürmek olmuştu. Ne var ki Özdeş yönetimi sadece 26 gün sürdü. Transfer edilecek isimler konusunda yönetimle ters düştü, yollar ayrıldı. 
Bu sezon Ankaragücü’nün ikinci teknik direktörü Cihat Arslan idi. 7 Temmuz’da iş başı yapan Arslan ile de 15 Eylül’de yollar ayrıldı. Sıradaki isim Kenan Koçak ile yeni dönem 18 Eylül’de başladı. Koçak yönetimindeki ilk maçta Sakaryaspor’u 2-1 mağlup eden sarı lacivertliler Bandırmaspor’a yenilip  Adanaspor ile berabere kalınca, takımın niçin bu kadar isteksiz ve formsuz olduğu sorusu daha yüksek sesle sorulmaya başlandı.
Son basın toplantısında Koçak’ın açıklaması çok dikkat çekiciydi. “Milli maç arasında atletik performans testlerimiz olacak çünkü elimde hiçbir veri yok. En son testleri Kemal Özdeş hoca yapmış ama o günkü takımın dörtte üçü değişti. Ben neye göre çalışacağım?” dedi. Cihat Aslan döneminde test yapıldıysa da kulüpte kayıt olmadığını belirtti.
Arslan döneminde kadro şekillendiği dönemde futbolculara test yapılmadıysa vahim, yok yapıldı da kulüpte bir kişi bile test sonuçlarını arşivleme gereği duymadıysa bu daha da vahim. Zira Kenan Koçak siteminde haklı. Kemal Özdeş dönemindeki ilk kampta ağırlıklı olarak altyapı oyuncuları vardı. Tolga Bey ile Efkan Bey henüz Ankara’ya teşrif etmemişlerdi. Canı sıkılınca ortadan kaybolan Mr. Cephas o günlerde Copa America için Jamaika milli takımındaydı. Sinyor Saponara’nın durumu zaten belirsizdi. Birileri ona “Zahmet edip idmanda koşup yorulma. Bir ay daha tatil yap, sonra gelir paranı tıkır tıkır alırsın” demişti adeta. Sonradan transfer edilen Dadashov da henüz gardaşlarına ayak uydurmamıştı.
Aksini iddia eden var mı bilmem ama Ankaragücü giderek kan kaybediyor. Spor kulüplerinde teknik adam değişiklikleri normal olsa da idarede devamlılık esastır. Değil geçmiş yılların arşivi, bir iki ay öncesinin kayıtlarının olmaması, onu geçtim, test yapılıp yapılmadığını bilen ya da hatırlayan bir yetkilinin bulunmaması maalesef izah edilebilir değil. 
Hatırlamakta fayda var, benzer bir olay geçen sezon da yaşandı. Emre Belözoğlu, 1-1 biten İstanbulspor maçında Olimpiu Morutan’ı ilk 11’e koyamadığını çünkü oyuncunun sözleşmesinde azami 21 maçlık bir düzenleme olduğunu anlatmıştı. Kısa süre sonra ise Belözoğlu’na yanlış bilgi ortaya çıkınca Morutan formasına kavuşmuştu ama sezonun sonunda Ankaragücü 1 puan farkla küme düşmüştü. Kim bilir? Belki Morutan o gün ilk 11’de oynasa Ankaragücü 1 yerine 3 puan kazanacak ve ligde kalacaktı. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER