© Sporanki 2010

Murat Gürgen yazdı: "Ankaragücü’nde can sıkan gelişmeler"

Gazeteci Murat Gürgen, 24 Saat Gazetesi'nde yazdığı yazıyla MKE Ankaragücü'nü değerlendirdi... https://www.24saatgazetesi.com/

İşte Gürgen'in o yazısı: 

Ligde henüz altıncı hafta geride kalmış, Ankaragücü’nde bazı futbolcuların üzerinde sanki “yılların yorgunluğu” var. Peş peşe gelen sakatlıklar da hem Tolunay Kafkas’ın hem de umduğu futbolu ve skoru bulamayan taraftarın canını sıkıyor. Hadi isim isim gidelim.
Efkan Bekiroğlu. İlk üç haftanın parlayan yıldızıydı. Peş peşe attığı gollerle gönülleri kazanmıştı. Ne olduysa Fenerbahçe maçıyla birlikte oldu, adeta sahadaki hayaleti oynamaya başladı. Geçen yıl da Alanyaspor formasıyla lige fırtına gibi girmiş, sonrasında kaybolmuştu. Konyaspor maçı ardından Tolunay Kafkas açık açık uyardı. Transferinde yönetimin büyük fedakarlık yaptığını anlattı, “Ama seviyesinin çok altında oynuyor” yorumu yaptı. “Forman artık garanti değil” mesajı yolladı.
Uros Radakovic. Konyaspor maçına kaptan olarak çıktı ama her hafta yaptığı hatalara bir yenisini ekledi. Konyaspor’un golü öncesinde kafa topunu ıskalaması, diğer maçlarda yaptıklarının bir tekrarıydı. Belki Mert Çetin’in sakat olması nedeniyle kadroda seçenek sıkıntısı vardı ama Radakovic bu performansıyla takımda yer bulmaya devam ederse, vay Ankaragücü’nün haline!
Cem Türkmen takımın genç yıldız adayı. Tolunay Kafkas’ın deyimiyle, Ümit Milli Takım’ın en iyi oyuncusuydu. İlk haftalarda sınırlı sürelerle yer buldu, beğeni kazandı. Konyaspor maçında ise Tolga Ciğerci’nin sakatlığında yakaladığı ilk 11 fırsatını iyi kullanamadı. Belki ön libero onun ideal pozisyonu değildi ama formayı üzerine giymişken canını dişine takmalıydı.
Milli maç için lige verilen arada Ali Sowe’un eli kırıldı. Nihayetinde mesele bacağında değil, elinde olduğu için bir hafta içinde sahalara döner sanıldı. İki haftadır takımdan uzak kalan Ali Sowe oynayacak durumda olmadığını savunuyor. Galatasaray ve Kayserispor maçlarında da sahaya çıkmayı düşünmüyor.
Morutan takımın en pahalı oyuncusu. Sivas deplasmanında bir golün sahibiydi ama arzu edilen seviyeye bir türlü ulaşamadı. Verim düşüklüğünü 10 numara pozisyonunda oynatılmamasına bağlayanlara, Tolunay Kafkas’tan “Kanatta rahat ediyor” yanıtı geldi. Resmi açıklamaya göre Ankaragücü Morutan için Galatasaray’a 3 milyon Euro ödeyecek. Eğer Morutan’ın oynayıp oynayacağı bu ise bir kez daha vay Ankaragücü’nün haline!
Oyuncular formsuz da Tolunay Kafkas formda mı? Camiada bir de teknik direktör tartışması var. Hocayla yolların ayrılacağı iddiası yalanlandı ama cin şişeden çıktı. Türkiye’de futbolun gerçeği ilk faturanın hocalara kesilmesi.  Daha altı haftada vedalaşılan teknik direktör sayısı dörde ulaştı. İkiden fazla takımda da değişiklik gündemde. 
 

Murat Gürgen’in yazıları için linki tıklayın:

https://www.24saatgazetesi.com/author/muratgurgen/

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER