© Sporanki 2010

Mustafa Dalcı: “Gençlerbirliği bu ligden düşmez”

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, TRT Spor’da yayınlanan ‘Hedef Süper Lig’ programına canlı telefon bağlantısı yaparak açıklamalarda bulundu. Açıklamaları GHA derledi. İşte o açıklamalarda öne çıkanlar: 

-Kulübün 1.5 sene transfer yasağı vardı. Bana görev teklif edildiğinde başkanımıza ilk olarak yasağın kalkıp kalkmayacağını sormuştum. Kalmayacak olsa olumsuz yaklaşacaktım. Yasağın kalkacağı ve ikinci yarıya yeni bir takımla gireceğimizi konuştuk.

-Başkanımız sağ olsun, söylediği her şeyi harfiyen yerine getirdi. Sıfırdan bir takım yaptık. Bunun tabi ki avantajları ve dezavantajları var. Devre arası çok kısaydı. Zaman çok azdı. 24-25 futbolcu yollayıp, bir bu kadarını almanın kendi içinde zorlukları vardı.

-Ligin dibine 7 puanla demir atmış bir takıma para verseniz de futbolcu getirmek çok zor. Her futbolcu bunu kabul etmez. Buraya gelen her futbolcu cesur ve kendine güvenen bir karaktere sahip.

-İlk planımız benim daha önce çalıştığım futbolcuları tercih etmekti. Yabancı oyuncular ise 2-3 yıldır takip ettiğim ama daha önce alamadığım isimlerdi. Kadro planlaması yaparken işin pozitif ve negatif yanlarını sürekli düşündük.

-Az zamanda çok iş yaptık. Uyum sorununu kısa sürede aştık. Deprem felaketi nedeniyle verilen 1 aylık aranın da avantaj ve dezavantajları oldu. Bir ritm yakalamıştık. Son 3 maçımızı kazanmıştık. Güçlü oyunlar oynuyorduk. Ara verildiğinde bu ritmi belirli ölçüde kaybediyorsunuz.

-Avantaj olarak ise, aldığımız bazı oyuncular uzun süre forma giymemişti. Bunları eski seviyelerine getirmek adına olumlu oldu.

-Bu lig ikinci yarı başlar. Bütün takımların hedefleri daha çok netleşiyor. Lig 3’e bölünüyor ve lig daha zorlu geçiyor. Oynayacağımız her maç final niteliğinde. İçeride veya dışarıda oynamamız bizim için fark etmiyor. Puanlara ihtiyacımız var. Futbolcularımıza da bunu söylüyoruz.

-En başta işler bizim elimizde değildi. Kazanmamız yeterli olmuyordu. Bizim maçları kazanmamız ve rakiplerimizin kaybetmesiyle artık her şey bizim elimizde.

-Gençlerbirliği bu ligde iyi bir takım. İyi bir birlikteliğimiz var. Gençlerbirliği bu ligden düşmez. Ben yapı olarak marjinal bir adamım. Kolay işleri kabul eden bir yapım yok. Hayatın içinde zorluklarla mücadele etmeyi tercih ederim.

-Gençlerbirliği’ndeki görevi kabul edince kamuoyunda da çok eleştirildim. Zor olanı başarabilmek benim adıma değerli. Gençlerbirliği’nin kurtulması mucize olarak görülüyordu. Bu mücadelelerden başarıyla çıkmak benim için anlamlı.

-Bu takımı tutabilirsem, benim için bir şampiyonluk kadar önemli olacak. Ligden çekilmelerle barajın yükseldiğini düşünüyorum. Daha öncesinde 34-36 ligde tutabilirdi. Şimdi 38-40’lar ligde kalmayı garantiler diye tahmin ediyorum.

-Gençlerbirliği yönetiminin bu başarısının gölgelenmesini istemiyorum. 70 milyon TL civarı borç ödendi, yeni bir takım yapıldı. Bu da tamamen bir yönetim başarısıdır. Başkan ve yönetimimiz tamamen ellerini taşın altına soktu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER