© Sporanki 2010

Mustafa Kaplan'dan derbi değerlendirmesi...

Mustafa Kaplan'dan derbi değerlendirmesi...

Bu sezon hem  Gençlerbirliği hem de MKE Ankaragücü’nde görev alan Mustafa Kaplan, büyük derbi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Mustafa Kaplan; "Ankaragücü devre arasında yaptığı transferlerle öne çıktı ve son iki maçta aldığı galibiyetlerle de motivasyonunu yükseldi. Gençlerbirliği de deplasmanda kazandığı Alanyaspor maçından sonra moral olarak iyi seviyeye geldi. Ben iki takımın da bu ligde olacağını düşünüyorum. Gençlerbirliği sezon başında bizim kurduğumuz bir takım. Uzun süredir beraber oynayan oyuncular ve herkes birbirini iyi tanıyor. Burada belki Ankaragücü’nün bir zaafı olabilir. İki hafta önce bir araya gelen oyuncu grubu ve bazı oyuncular ilk kez Ankara derbisi oynayacak." dedi. 

 Kaplan, "başkent derbisinde beraberlik her iki takıma da yarayacak. Ligde bu sezon düşme baraj puanının 35-37 olarak tahmin ediyorum.  Gençlerbirliği’nin 24 puanının olması bir avantaj. Ankaragücü’nü kendisine yaklaştırmaması için beraberlik Gençlerbirliği’ne yarıyor. Ankaragücü için de beraberlik iyi sonuç ama kazandığı zaman daha da artısı olabilir." 

İki kulübün taraftarının da takımlarına sürekli destek verdiğini vurgulayan Kaplan, derbide taraftarlar arasında sorun yaşanmayacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER