© Sporanki 2010

Mustafa Kaplan "İlk"in peşinde !

Gençlerbirliği’nde 6. döneminde bulunan teknik direktör Mustafa Kaplan, başkent temsilcisinde bugüne kadar üst üste 2 Süper Lig maçı kazanamadı.

Gençlerbirliği’nde birçoğu kısa dönemler olmak üzere 5 kez teknik direktörlük görevini üstlenen Mustafa Kaplan, kırmızı-siyahlı ekipte üst üste galibiyet sevinci yaşayamadı. Kaplan, 6. döneminde bunu başarmaya çok yakın.

Süper Lig’de Pazar günü deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a konuk olacak Gençlerbirliği, Alanyaspor’u 2-1 yendikten sonra bu maçı kazanması durumunda Kaplan ile ilk kez bir galibiyet serisi içine girmiş olacak.

Bu sezon Mert Nobre’nin 7 maçlık görev süresinin sonunda ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Mustafa Kaplan, 5-1’lik Fenerbahçe ve 2-0’lık Kasımpaşa maçlarının ardından Alanyaspor karşısında sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılmıştı.

Gençlerbirliği başında en uzun görev süresini 2019-20 sezonunda yaşayan Mustafa Kaplan, 9 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi alırken, tek galibiyetini deplasmanda Antalyaspor karşısında flaş 6-0’lık sonuçla almıştı.

Kaplan, daha önce geçici sürelerle teknik direktörlük sorumluluğu alırken, 2006-07 sezonun son haftasında deplasmanda Antalyaspor’u 3-1 mağlup ederek küme düşen takımların belirlendiği maçta  takımın başındaydı. Gençlerbirliği, bu galibiyetle ortaya atılan birçok spekülasyona cevap vermişti.

Mustafa Kaplan, 2018-19 sezonunda Ankaragücü’nün başında Erzurumspor ve Antalyaspor’u mağlup ederek ligde üst üste 2 maç kazanmayı başarmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER