© Sporanki 2010

Neşeli günler

Spor Toto 1. Lig’in 12. haftasının kritik maçında kazanan 3-0’lık skorla Ankaragücü oldu ve sarı-lacivertliler, gol averajı ile liderliğe yükseldi. Başkent ekibine 3 puan ve zirveyi getiren golleri, ilk yarıda Owusu, ikinci yarıda Eren ve Aatıf attı.

Eryaman Stadı’ndaki maça çıkarken Bereket Sigorta Ümraniyespor 27 puanla ilk sırada, Ankaragücü ise 24 puanla ikinci basamaktaydı. Sezona şampiyonluk parolası ile giren ve yarışı uzun zamandır ikinci sırada götüren Ankaragücü, lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u, ısrarlı takibinin sonucunda net bir skorla yenerken, puanını 27 yapıp, attığı gol fazlalığıyla ilk sıraya çıktı. 3-0’lık farklı galibiyet, sezon sonunda olası bir puan eşitliği durumunda da Ankaragücü’ne ikili averaj konusunda önemli bir avantaj sağladı. Geçen hafta, Eyüpspor karşısında 2-0 kaybedip sezondaki ilk yenilgisini alan sarı-lacivertliler, önceki günkü karşılaşmayı kazanıp, rakibi Ümraniyespor’un yenilmezlik unvanına son verdi ve böylece Spor Toto 1. Lig’de namağlup takım kalmadı.

2022 Dünya Kupası Grup elemelerinde oynanacak milli maçlar nedeni ile Süper Lig’de olduğu gibi Spor Toto 1. Lig’e de ara verilecek. Ankaragücü, ligin 13. haftasında, 21 Kasım’da Adanaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

 

EREN DERDİYOK SUSKUNLUĞUNU BOZDU

 

Ankaragücü, Eryaman Stadı’na gelen taraftarının da müthiş desteğini arkasına aldığı maçta, 3 puana 3 golle ulaşırken, takımın tecrübeli forveti Eren Derdiyok, 3 haftalık suskunluğuna Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında son verdi. Royal Hastanesi Bandırmaspor, Manisa FK ve Eyüpspor maçlarını boş geçen 33 yaşındaki oyuncu, Ümraniyespor maçınının 75. dakikasında ikinci golü atıp, takımını sahada rahatlatan isim oldu. Eren, bu golüyle, toplam gol sayısını 8’e çıkardı.

Ankaragücü’nde zaman zaman ortaya koyduğu oyun ve mücadelesi ile eleştiri alan Aatıf, karşılaşmanın 81. dakikasında sahaya dahil olurken uzatma anlarında attığı golle sonucu belirledi. Aatıf, Ankaragücü forması altında sezondaki ilk golünü attı.

 

11 ŞUTTA 4 İSABET 3 GOL BULDULAR

 

Lig lideri ile ikincisini karşı karşıya getiren mücadelede, konuk takım Vrsajevic’in 54. dakikada kırmızı kart görmesi ile ikinci yarının büyük bölümünü bir kişi eksik oynadı. Ankaragücü, 90 dakikalık bölümde topa yüzde 48 oranında sahip olurken, 328 pas yaptı. Ümranilespor ise topla oynamada yüzde 52’lik oran yakalayıp, 371 pas yaptı. Bu iki değerlendirmede rakibinin gerisinde kalan Ankaragücü, rakip kaleye 11 şut atıp, bunların 4’ünde isabet bulurken, 3 gol kazandı. Rakip takım ise maç boyunca 9 şut girişiminden sadece birinde çerçeveyi tutturabildi. 2 takım da müsabaka içinde 5’er kez korner kazandı.

Maç bitiminde Ankaragücü futbolcuları, kulübün emektarı Musa Cimili’nin eşliğinde, orta yuvarlak içinde misket havası oyunuyla, galibiyetin coşkusunu yaşadı. Sarı-lacivertli taraftarlar da bu coşkuya tribünlerde eşlik etti.

GALİBİYET TARAFTARA ARMAĞANIMIZ OLSUN

Ankaragücü’nün Bereket Sigorta Ümraniyespor’u 3-0 yenerek liderlik koltuğuna oturduğu maç sonrasında sarı-lacivertli ekibin kaptanı Erdem Özgenç açıklamalarda bulundu.

Özgenç, “Karşılaşmadan önce taraftarımıza seslenmiştim. Kırılma maçı oynayacağımızı belirtmiştim. Sağ olsunlar stadı doldurdular. Bu galibiyetı onlara armağan ediyoruz” dedi.

90 dakika boyunca çok iyi mücadele ettiklerini dile getiren kaptan Özgenç, “Doğru pozisyonlarda doğru hamleleri yaptık. Bu takımın, bu camianın yeri burası değil. İnşallah sezon sonunda hedeflediğimiz lige çıkarız” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER