© Sporanki 2010

Nihat Özdemir'in çaresizliği!

Nihat Özdemir'in çaresizliği!

Sporanki'nin You Tube kanalına ücretsiz abone olmayı lütfen unutmayın...

ABONELİK İÇİN LİNK > https://www.youtube.com/results?search_query=sporanki


Yeni Tip Covid-19 (Coronavirüs) salgını, tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Dünya genelinde açıklanan salgın verilerinde, az da olsa iyileşme emareleri gözlenince kısmi olarak normalleşme adımları da atılmaya başlandı.
Dünya genelinde atılan bu normalleşme adımları kapsamında, dünyanın önde gelen futbol liglerinin akıbetinin ne olacağı da en büyük merak konusu oldu.
Futbol ekonomisini büyük bir darboğazın içine sürükleyen bu illet salgın nedeniyle, Hollanda liginin iptaline karar verilirken, Fransa ligi uzak ara önde bulunan PSG lehine tescil edildi.
İngiltere Premier Lig, İtalya Serie A, İspanya La Liga gibi Avrupa'nın önde gelen liglerinde, sezonun geri kalan kısmının oynatılma fikri ağırlık kazanırken, Almanya Bundesliga ise bu hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile başladı.
Ülkemizde ise, basketbol, hentbol ve voleyboldaki bütün ligler iptal edilirken, tüm futbol liglerinin, değişik tarihlerde başlanılması suretiyle oynatılmasına karar verildi.
Süper Lig'in 12 Haziran'da, TFF 1.Lig'in 19 Haziran'da, TFF 2.Lig, TFF 3.Lig ve amatör liglerdeki karşılaşmaların ise 18 Temmuz'da başlamasına "şimdilik" ibaresi ile karar verildi.
Bu tarihlerin açıklanmasının ardından, Türk futbolunda deyim yerindeyse iki farklı kutup oluştu. Toplumsal hassasiyet göstermemiz gereken birçok konuda birlik olamadığımız gibi, böylesine kritik bir konuda da fikir birliğine varamadık maalesef!
Her kafadan, ayrı bir ses çıktı. Mantıklı önerisi olan da konuştu, olmayan da! Bir türlü, futbolun ana paydaşları olan insanlar, bir konsensüs oluşturup konuya dair makul bir çözüm yolu bulamadılar.
Bu çözümsüzlüğün kaos ortamına dönüşmesinin ardından, geçtiğimiz Cumartesi sabahı CNN TÜRK yayınına katılan Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir, belki de giderek şiddetlendiğini görmüş olsa gerek ki Coronavirüs sürecinin başından beri ilk defa son derece kesin bir dille kendisini ifade etti.
Süper Lig'in mutlaka tamamlanmasından yana olduklarını ifade eden Özdemir, sezonun tamamlanmaması halinde çok büyük bir kaos ortamı oluşacağını ve bu ortamdan herkesin zarar göreceğini çok açık bir şekilde deklare etti.
Ancak, tüm bu açıklığa ve vücut dilindeki kendinden emin tavırlara rağmen, katıldığı bu yayında Nihat Özdemir'in dikkat çektiği üç nokta hakkında naçizane düşüncelerimi ifade etmek istiyorum.
1) Nihat Özdemir, 12-13 kulübün Süper Lig'in devam etmesi ve tamamlanması yönünde görüş bildirdiğini ifade etti.
Nihat başkandan, bu kulüp başkanlarının isimlerini açıklamasını özellikle rica ediyorum. Çünkü, Süper Lig'de mücadele eden kulüp başkanlarının çoğu, katıldıkları TV kanallarında, liglerin tamamlanmaması gerektiğini açık bir şekilde belirtiyorlar. Şayet, Sayın Nihat Özdemir'in ifade ettiği gibi bir durum varsa, o kulüp başkanları ikili oynuyor demektir!
2) Yine aynı yayında, takımların oynayacağı her maçtan önce oyunculara test yapılacağını, pozitif çıkanların ayrılarak takımların yollarına devam edeceğini belirtti Nihat Özdemir.
Pirinç mi ayıklıyorsunuz Sayın başkan? Testi pozitif çıkan o oyuncu, birkaç oyuncuya virüs bulaştırmış veya bulaştırırsa o zaman ne olacak? Tüm takımın karantinaya alınması gerekmez mi? Takımı ligden ihraç mı edeceksiniz? Yoksa karantina kurallarını bir kenara atıp kalan sağları! Cepheye sürer gibi oynatacak mısınız?
3) Son olarak Nihat Özdemir, küme düşme hattında bulunan bazı kulüplerin (Ankaragücü'nü kastediyor) küme düşmemek için liglerin oynanmasına karşı olduklarını iddia etti.
Sayın başkan... Olayın ekonomik boyutunun vahim olması nedeniyle karar almakta zorlanıyor olabilirsiniz. Ama bu kararı neden kulüpleri karşınıza alarak vermeye çalışıyorsunuz. Neden, kulüplerle tek tek veya toplu görüşerek, kararı ortaklaşa vermiyorsunuz? Neden, aldığınız her kararı kulüplere dikte ettirmeye çalışıyorsunuz? Hangi federasyon gelirse gelsin, senelerdir bu düzen böyle işliyor. Bıktık artık!
Nihat Özdemir'in katıldığı CNN TÜRK yayını sonrası, Twitter'da “ÇokKomiksinNihatÖzdemir” adı altında bir hastag oluşturuldu.
Taraflı tarafsız bütün futbolseverler, bu hastag altına yorumlar yazarak tepkilerini dile getirdiler
Futbolseverlerin bu tepkilerine hak veriyorum. Çok haklılar. Ancak, gözlerden kaçan bir noktayı aydınlatmak istiyorum
Şu anda Nihat Özdemir, amiyane tabirle sudan çıkmış bir balık! Teşbihte hata olmaz. Ne yapacağını, nasıl karar alacağını bilmiyor. Ancak, para mıknatıs gibi onu bir noktaya (liglerin devamı) çekiyor.
Kendisinin de içinde bulunduğu yönetim kadroları, sırf kendi şovlarını yapmak uğruna gerçekleştirdikleri yıldız transferlerle, kulüpleri yayıncı kuruluştan gelecek paraya mahkum ettiler.
Yayıncı kuruluştan para gelmesi için de, bu liglerin mutlak ve mutlak oynanması gerekiyor. Liglerin iptal edilmesi, kulüplerin bütün gelirlerinin de durması anlamına geliyor.
Ayrıca, ligin tescil edilmesi durumunda Başakşehir ve Galatasaray'ın, tamamen iptal edilmesi durumunda da Trabzonspor'un isyanı olacak. Kıyamet kopacak. Bundan, adımın Barışcan İğrek olduğu kadar eminim!
Aslında birçok alternatifler var. Ama, federasyon için olmazsa olmaz tek alternatif, liglerin (para için) devamı.
Uzun sözün kısası, Nihat Özdemir komik değil çaresiz arkadaşlar!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER