© Sporanki 2010

Niyazi Akdaş" Zoru başaracağıma inanıyorum..."

İş insanı Niyazi Akdaş, Gençlerbirliği Başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

Akdaş'ın açıklamaların kulübün borcunun kendilerine Murat Cavcav tarafından 90 milyon TL. olarak bildirildiğini belirtti. 

Akdaş, "Murat Cavcav’ın bana verdiği borç rakamı 90 milyon TL. Ama başka rakamlar da söylemiyor, şeffaf olunduğunu düşünmüyorum. Bakalım borç rakamı ne olacak. Arkadaşlarımın ısrarı üzerine aday olmaya karar verdim. 40 yıllık yönetim deneyimim, yönetim, teknik heyetimiz ve sporcularımızla zoru başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Gençlerbirliği’nde iş insanı Niyazi Akdaş, kamuoyu önünde başkan adaylığını resmen açıkladı. Açıklamasından derlediklerimiz şu şekilde:

-Taraftarımız sayıca az olsa bile hepsi birbirinden değerli ve kültürlü insanlardır.

-Gönlümüzdeki futbol seyircisinin gönlündeki ikinci takım her zaman Gençlerbirliği olmuştur ve olmaya devam edecektir. Sayın İlhan Cavcav’ın bu algıyı oluşturmada büyük çabası olmuştur.

-Kasaba ve semt takımlarının oynadığı Süper Lig’de 6 milyonluk Ankara’nın temsil edilemeyecek olması hepimizin ayıbıdır.

-Gençlerbirliği’nin içinde bulunduğu durum da çok sıkıcıdır. Eski günlerine getirebilmek için hepimizin elimizi taşın altına koymalıyız.

-Benim gibi kulübümüze gönül vermiş Gençlerbirliği sevdalısı taraftarlarımızın ve arkadaşlarımızı ısrarı üzerine aday olmaya karar verdim.

-Camia olarak eski ve yönetim demeden kenetlenirsek, yarınlara umutla bakabiliriz.

-40 yıllık yönetici deneyimim, yönetim, taraftar, futbolcu ve teknik ekibimizle bu zorluğu başaracağımıza inanıyorum.

-Çok fazla kurumda görev yaptım. Göreve talip olmadım, getirildim. Hepsinde başarılı oldum. Misyonumu tamamlayınca koltuktan kalkmasını bildim

-İnsanların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Bu görev bana verilirse bizden sonraki yönetime pırıl pırıl bir yönetim bırakacağız.

-Bu oluşuma yeni karar verdik. Uzun uzun konuşma çalışma şansızım olmadı. Kısa, orta ve uzun vadeli projeler yaparak çalışmayı seven bir insanım. Arkadaşlarımla bu şekilde çalışacağız.

-Kulübümüz kurumsal bir yapıya sahip değil. Bu kurumsallaşma işini halledeceğiz.

-Divan, denetleme kurullarını çalıştırmamız lazım. Denetlenmeyen insanlar hata yapmaya mahkumdur.

-Şirketleşmeyle ilgili bir incele yapacağım. Bir komisyon kuracağız. Faydalı mı zararlı mı olacağını tetkik edip, karar vereceğiz.

-Gençlerbirliği’nin şeffaf bir yapıya sahip olmadığını görüyorum. Transferlere ne harcanıyor, paralar nelere gidiyor taraftar merak ediyor. Olabildiğince şeffaf olacağız.

-Ayağımızı yorgana göre uzatmamız gereken yıldayız. Büyük borcumuz olduğu söyleniyor. Tam olarak incelemedim. 129 milyon TL olduğunu gösteren belgeler var. Murat Cavcav bana 90 milyon TL olduğunu söyledi. Umarım Sayın Cavcav’ın dediği gibidir ama sanmıyorum.

-Karamsar tablo tabiki korkutuyor ama çok da korksak aday olmazdık. Ekibimle bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Seneye Süper Lig’e çıkarız diye söz vermiyorum ama elimizden geleni yapacağız.

-Benim bu kulübe üye yaptığım tek kişi oğlum. Tabiki oğlumu yönetime almayacağım. Babadan oğula geçen saltanatın taraftarı değilim. Benden sonra göreve gelecek kişi ki büyük ihtimal Arif Ölmez olur. O yönetime almak isterse alır.

-Kimseyle bir küslüğüm yok. Ben kavga adamı değilim. Hep anlaşarak, konuşarak bir yere vardık.

-Yönetimi oluşturuyoruz. Şu anda Arif Bey var. Şahap Bey var. Muammer Bey var. Ergün Bey kulüp müdürü olacak. Üye olmayan ama yönetime almak istediklerimiz var. Bu isimleri Murat Cavcav ile görüşüp üye yapmaya çalışacağız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER